Rolümü bir SMS mesajıyla aldım

Güncelleme Tarihi:

Rolümü bir SMS mesajıyla aldım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2008 00:00

İtalyan aktris Isabella Ferrari, "Emma rolü benim olgunluğumun zirvesi" diyor.

Ülkemizde cuma günü vizyona girecek "Saturno Contro"da (Bir Ömür Yetmez) rol alan ünlü İtalyan aktris Isabella Ferrari, "Emma rolü benim olgunluğumun zirvesi" diyor.
Cep telefonu mesajıyla rolü aldığını söyleyen Ferrari ile arkadaşımız Reha Erus, kanallar kenti Venedik'te görüştü.

Haberin Devamı

 Sinyora Ferrari Ferzan Özpetek ekibine nasıl girdiniz?

Çok ilginç... Menajerim, Ferzan'ın yeni filmi için senaryo çalışmalarına başladığını ve Emma rolünü Valeria Golino'ya vermek istediğini ancak Valeria'nın Theo Angelopoulos ile film çevirdiğini öğrenince yeni bir oyuncu aradığını söyledi. Tereddüt etmeden cep telefonuma sarıldım ve Ferzan'a mesaj attım "Emma'ya talibim" diye. Yanıt, "Tamam, hemen görüşelim" oldu. Hayatımda ilk kez öneri benden geldi. Bir SMS mesajı ile rolü kaptım desem yeridir.

Rolümü bir SMS mesajıyla aldım
Kendi kendinizi önerdiğinizden gurur duyuyorsunuz...

Evet aynen öyle. "Bir Ömür Yetmez"de inanılmaz bir uyum içindeydik. Orada oynadığım sevgilisinin eşinden ayrılmasını ümitsizce bekleyen olgun kadın imajı çok başarıydı. Bana ödüller getirdi. Bunda Ferzan'ın payı büyüktür. Zaten bugün kim onunla film yapmak istemez ki.

Haberin Devamı

Rolünüz oldukça zor ve yoğun. Ayrıldığı kocası tarafından sürekli gözlenen, takip ve taciz edilen. Hatta tecavüz girişiminden son anda kaçan bir kadın...

Romandaki Emma'nın benimle uzaktan yakından ilgisi yok. Oturduk Ferzan'la baştan bir kadın karakteri tipi oluşturduk. Emma rolü benim olgunluğumun zirvesi. Çünkü o da yaşamında bir değişim atılımını düşlüyor.

Tecavüz sahnesinde zorlandınız mı?

Emma'nın yaşamı çok zor. Eşinden ayrılmış, çocuklarıyla birlikte annesinin yanına sığınmış ama kocası peşini bırakmıyor. Tam bir kabus. Emma attıkça içine atıyor. Tutku ve acı bir arada. Üstelik yaşam engelini aşan bir sevgi. Ferzan bunu çok iyi dengeledi. Evet o sahne çekilirken tacize, tecavüze uğrayan, ten tiksintisini zorla kabul etmek zorunda kalan çilekeş kadınların yaşadıklarını düşündüm.

"Bir Ömür Yetmez"de Serra Yılmaz rol gereği akıl hocanızdı...

Serra inanılmaz biri, nefis bir oyuncu. Maalesef bu filmde iş yoğunluğu nedeniyle bir dondurmacıyı bir dakikalığına canlandırıyor. Set dışında da kendisi ile yürekten dostuz.

/images/100/0x0/55ea0ef0f018fbb8f86861b0
Siz "Miss Teenager" seçilerek buralara geldiniz..

Evet. Aklımda oyuncuk hiç yoktu. Tesadüfler beni buralara kadar getirdi. Emma gibi benim de yetişkin çocuklarım var. 44 yaşındayım ve de çok mutluyum.

Reha Erus, Isabella Ferrari ile Venedik Film Festivali sırasında görüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!