Roger Waters'tan İsrail'e boykot çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Roger Waterstan İsraile boykot çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2013 09:52

Dünyaca ünlü rock yıldızı Roger Waters, açık bir mektup yazarak İsrailli yetkilileri insan haklarını ihlal etmekle suçladı ve İsrail'e karşı boykot çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Roger Waters, ilk olarak Filistin yanlısı bir internet sitesi olan Electronic Intifada'da yayımlanan mektubunda müzisyenleri, "apartheid" olmakla ve "etnik temizlik" yapmakla suçladığı İsrail'e karşı mücadeleye çağırdı. Waters, dünya kamuoyunu da eleştirerek Birleşmiş Milletler ve Batı'nın bu konuda "isteksiz" davrandığını yazdı.

Waters'ın mektubundan bazı bölümler şu şekilde:

"Rock and Roll ailesindeki kardeşlerim, size bu mektubu ben ve dünyadaki binlerce sanatçı tarafından uygulanan İsrail'e karşı kültürel boykota katılmanız için yazıyorum.

İsrail, uluslararası hukuk ve evrensel insan haklarına uygun davranana kadar İsrail'de sahneye çıkmayarak, gösteri yapmayarak veya İsrail hükümetiyle bağlı olan hiçbir kurumdan ödül veya fon kabul etmeyerek İsrail'deki ve işgal altındaki Filistin'deki apartheid uygulamalara karşı çıkan bizlere katılın lütfen."

Haberin Devamı

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Paul Hirchson ise kendisinin de bir Pink Floyd hayranı olduğunu vurgulayarak, "Waters'a Wish You Were Here'ın sözlerini hatırlatmak isterim. Kendisi maalesef bizim 70'lerde ve 80'lerde tanıdığımız Waters değil. Yaşlanmakta olan bir rock yıldızı haline geldi" dedi. Waters'ın İstanbul'un ardından İsrail'de verdiği konserde yaptığı sahne şovu da bir domuz ile Davut yıldızını yan yana getirdiği için Yahudi din adamlarının tepkisini çekmişti.

Roger Waters, daha önce de İsrail karşıtı çıkışlar yapmıştı. 2009 yılında İsrail'e bir tur düzenleyen Waters, İsrail'i eleştirmiş ve Batı Şeria'daki duvarın korkunç bir şey olduğunu söyleyerek, "En yakın zamanda yıkılmasını diliyorum" demişti. Waters, ABD'de düzenlediği bir konserinde de yine İsrail'i eleştirmiş ve bu ülkedeki Yahudileri kızdırmıştı.

BAKMADAN GEÇME!