Rock'ın 'ana kraliçesi' Ä°stanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Rockın ana kraliçesi İstanbulda
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 13, 2002 13:57

Rock müziğin kraliçesi Marianne Faithfull ilk kez İstanbul'da. 9'uncu Uluslararası İstanbul Caz Festivali'nin 'ağır toplarından' Faithfull, 15 Temmuz Pazartesi akşamı Açık Hava Tiyatrosu'nda müzikseverlele buluşuyor. Aynı gün Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'da da piyanist Fazıl Say Stravinski'nin Bahar Ayini ile caz tarihinin unutulmaz parçalarını seslendirecek.

Haberin Devamı

Rock tarihinin kilometre taşlarından  Marianne Faithfull ilk kez İstanbul’da. Faithfull 15 Temmuz Pazartesi akşamı saat 21:00'den itibaren Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda olacak.

1960'lı yıllarda başladığı çalkantılı kariyerini bu yıl çıkardığı muhteşem bir albümle yeniden doruğa taşıyan Faithfull, "Broken English" ve "Strange Weather" gibi unutulmaz kayıtlarla modern müziğin kilometre taşları arasında sayılıyor.

Olağanüstü yorumuyla ve samimiyetiyle şarkılarındaki sözleri kişisel deneyimleriymişçesine aktaran Faithfull'un müziği otobiyografik bir doku taşıyor.

1999'da yayımlanan "Vagabond Ways" albümünün ardından bu yıl çıkardığı "Kissin Time" adlı son albümünde Beck, Jarvis Cocker (Pulp), Dave Stewart (Eurythmics) ve Billy Corgan (The Smashing Pumpkins) gibi modern rock yıldızlarıyla çalışan sanatçı farklı tarzlar ve yeni denemelerle sesini ve müziğini sürekli geliştiriyor.

Haberin Devamı

Biletler: 40.000.000 TL, 30.000.000 TL, 15.000.000 TLÂ
Özel Kategori 55.000.000 TL.
Bilet Satış : www.biletix.com

FAZIL SAY'DAN 'BAHAR AYÄ°NÄ°'

Piyanist Fazıl Say'ın ünlü besteci Stravinski'nin Bahar Ayini'nin yanısıra caz tarihinin unutulmaz parçalarını da sseslendireceği konser saat 19:00'da Lütfi kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda.


Klasik yapıtları yorumladığı çalışmalarının yanı sıra farklı tarzları da çağdaş yorumuyla buluşturan eserler kaydeden Fazıl Say, müzikte farklı deneyimlere açık bir sanatçı.

Cazı klasikle buluşturan George Gershwin'in "Rhapsody in Blue" eserini seslendirdiği kaydıyla caz müziğine yaklaşan, 2000 yılında festivalde Kudsi Erguner'le oluşturduğu caz dörtlüsüyle mistik ve doğulu tınıları cazla birleştiren Fazıl Say bu kez de Stravinsky'nin "La Sacre du Printemps" (Bahar Ayini) eseriyle karşımızda.

Dört el için bestelenen bu yapıtı seslendirirken önceden programladığı bilgisayara endeksli Bösendörfer CE piyanosuyla düet yapacak olan sanatçı, konserin diğer yarısında ise "Paganini Üzerine Caz", "Türk Marşı!", "Kumru'ya Balad"ın da aralarında bulunduğu caz parçalarını seslendirecek.

Haberin Devamı

Biletler: 40.000.000 TL, 25.000.000 TL, 15.000.000 TL.
Bilet Satış : www.biletix.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!