Robot en asil duyguların makinesi

Güncelleme Tarihi:

Robot en asil duyguların makinesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2008 00:00

Onpunto.com'da açacağınız ücretsiz blog sayfanıza yazacağınız yazılardan seçmeler her sayımızda bu köşede.

İster kullandığınız cep telefonu, müzik çalar gibi bir teknolojik cihaza ait kullanım deneyimlerinizi paylaşın, ister sevdiğiniz bir bilgisayar oyununu anlatın ya da İnternet’te başınızdan geçen ilginç bir olayı aktarın.

Profesyonel editörler tarafından gerçekleştirilen ürün incelemeleri her zaman ilgi görmüştür. Satın alacağı ürünün sadece teknik özellikleri ile yetinmek istemeyen son kullanıcılar, "Editörün seçimi" etiketine güvenirler. Blogların yaygınlaşması ile birlikte, ürün incelemeleri ve satın alma önerileri artık sadece profesyonellerin değil, "klavye başındaki adam"ın da uzmanlık alanına giriyor.

Kullanıcılar, satın almayı planladıkları ürünleri "kendi gözleriyle" inceleyen, öneriler sunan blog yazılarına da büyük ilgi gösteriyor. Bunun en güzel örneği Kraker’in "LCD TV incelemem" başlıklı yazısı oldu. Kraker, "opimage.onpunto.com" adresinden ulaşabileceğiniz yazısında, uzun bir süredir satın almayı planladığı LCD TV’lere dair gözlemlerinden söz ediyor. Henüz satın alma kararını vermeyen Kraker, iki marka arasında kararsız kalmış:

Samsung ve Philips. Yazıda, bu iki markanın iki farklı modelinin teknik özelliklerinin yanı sıra, LCD TV’lere ilişkin sorulara anlaşılır bir dille yanıtlar bulabilirsiniz.

Eski adıyla MSN Messenger, yeni adıyla Live Messenger’da, deyim yerindeyse "serbest dolaşıma" çıkmış olan virüslü zip dosyaları hepimizi tehdit ediyor. Kerim Baydak’ın bu konuya dikkat çeken ve deneyimlerini anlattığı blog "Aman dikkat!" başlıklı yazısını "kerimbaydak. onpunto.com" adresinde bulabilirsiniz.

Gelelim bu köşenin başlığını alıntıladığım yazıya. Onpunto.com’da dikkat çeken yazılardan bir diğeri de gizliada’nın "Ben robot, sen robot" başlıklı yazısıydı. gizliada, bilim kurgu yazarı Isaac Asimov’dan yola çıkarak, "Kişi başına düşen robot sayısının gelişmişliğin göstergesi sayıldığı bir dünyada, kazanan insan mı makine mi olur?" sorusunu yanıtlıyor. "Kurgusal" yazıyı gizliada.onpunto.com’da bulabilirsiniz.

"Kurgusal alan"dan çıkıp gerçek hayata döndüğümüzde ise durumun biraz farklı olduğunu görüyoruz. Bizim için gelişmişliğin en büyük göstergesi, kişi başına düşen YouTube videosu sayısı. Malum, bu rakam bir süredir sıfırda takılıp kalmış durumda.

İnternet ve teknoloji ile ilgili yazılarınızı bize eyasam.onpunto.com adresinden ulaştırabilirsiniz. Onpunto bloglarının renkli dünyasında hepsine yer var.

LCD TV incelemesi

Kraker yazdı

Uzun bir süredir LCD TV araştırması yapıyorum. Hem bütçeye yük olmasın hem de sağlam olsun diye inceleme yapmak şart. Bilindiği gibi teknoloji çok hızlı ilerliyor, bu yüzden takibi de çok güç. İlk zamanlarda incelediğim TV’lerden eser kalmadı, yerlerini daha gelişmiş modellere bıraktılar.

Özellikle iki markanın, Samsung ve Philips’in iki modeli üzerinde yoğunlaştım. Birçok mağaza gezip ikisini de yan yana seyretme şansı buldum. Görüntü kaliteleri neredeyse aynı. Güç tüketimi açısından Philips daha avantajlıyken, ayrıca bir ses sistemi bağlamadan da sanal ses sistemi hissi veren modeliyle Samsung dikkatimi çekti.

Devamı opimage.onpunto.com

10 üzerinden 9.5

Serkan Bademcİ
yazdı

Nokia 6500 Slide, uzun süredir beklediğim bir modeldi. Telefonun özelliklerini ve testlerini yabancı İnternet sitelerinde incelemiştim ve ülkemizde de satışa sunulmasını sabırsızlıkla bekliyordum. Cihazı satın almaya gittiğimde, özelliklerini ve fotoğraflarını o kadar çok incelemiş haldeydim ki, hiçbir şey sormadan doğrudan satın almam karşısında satıcı da şaşırdı.

Bu yazıda, yaklaşık bir aydır kullandığım 6500 Slide hakkındaki kullanım deneyimlerimi bulacaksınız...

Devamı sbademci.onpunto.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!