Rize'de kar yağışı etkili oluyor

Güncelleme Tarihi:

Rizede kar yağışı etkili oluyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2009 10:47

Rize'de etkili olan soğuk hava sonucu yağan kar nedeniyle Rize-Erzurum kara yolunun Ovit Dağı mevkisinde ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Rize-Erzurum kara yolunun İkizdere-İspir arasında bulunan 2 bin 600 rakımlı Ovit Dağı'nda, bir süredir etkili olan soğuk hava nedeniyle birkaç günden bu yana kar yağışı etkili oluyor. Kar kalınlığının bazı yerlerde 10-15 santimetreye ulaştığı, ancak Karayolları ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda yolun ulaşıma açık olduğu belirtildi.

Yetkililer, Ovit Dağı yolunda yer yer buzlanma oluştuğu, bu nedenle yoldan geçişin kontrollü olarak sağlandığını, yoldan geçecek sürücülerin araçlarına zincir takmaları gerektiğini kaydettiler.

KAPALI YOLLAR

Öte yandan, il genelinde yüksek kesimlerde kar yağışı nedeniyle Güneysu ilçesine bağlı Handüzü, İkizdere ilçesine bağlı Çağrankaya, Çamlıhemşin ilçesine bağlı Kito yaylaları ile bazı dağ köylerinin yollarının araç ulaşımına kapandığı öğrenildi.
Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sultan Yılmaz, kapanan yayla yollarının ulaşıma açılması için çalışma başlatıldığını belirterek, “Kar yağışından dolayı herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil. Ancak bu yaylalarda halen kalan vatandaşlarımız bulunuyor. Bu nedenle bu yolları en kısa sürede ulaşıma açmaya çalışıyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!