Rize'de HES protestosu

Güncelleme Tarihi:

Rizede HES protestosu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2013 14:57

İkizdere ilçesinde toplanan bir grup, ilçede yapılmak istenen hidroelektrik santralini (HES) protesto için yürüdü.

İlçenin Şimşirli köyünden geçen İkizdere Deresi'nde yapılmak istenen HES ve inşaatı devam eden köprüye karşı çıkan bir grup köylü ile STK temsilcileri, köprüde bir araya geldi. Gruptakiler, daha sonra HES yapılacak alana kadar sessizce yürüyerek, HES ve köprü inşaatınını protesto etti. Bu sırada jandarma ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı.

İkizdere Dernek Başkanı Süleyman Durmuşoğlu, yürüyüş sonrası grup adına yaptığıaçıklamada, HES yapılırken bir köyün hiçe sayıldığını ve yok edilmek istendiğini belirterek, “Burada asırladır insanlar yaşıyor. Şimşirli maden suyumuz HES yapılacak yerde akıyor. Yazıktır, şifa dağıtan milli bir servet olan suyumuzu yok ederek HES yapmasınlar” dedi.

Dernek olarak yasal yollarla haklarını arayacaklarını söyleyen Durmuşoğlu, HES'in çevreye, bitki ve canlılara zararlı olduğunu öne sürdü.

Köy Muhtarı İhsan Uzun da “Asırlardır şifa dağıtan maden suyumuz zarar görmemeli. Bundan dolayı ekonomik katkısı çok az olan HES'in köyümüzde yapılmasını istemiyoruz” diye konuştu.
Gruptakiler, basın açıklaması sonrası dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!