Rize'de 70 bin kişiye 1 göz doktoru düşüyor

Güncelleme Tarihi:

Rizede 70 bin kişiye 1 göz doktoru düşüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2007 13:29

Rize Valisi Kasım Esen, Rize'de yaklaşık 70 bin kişiye 1 göz doktoru düştüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Göz Sağlığını Koruma ve Görme Engellilere Hizmet Derneğince mobil sağlık tarama aracı ile Rize'deki öğrencilerin göz taramasından geçirilmesinin başlatılması dolayısıyla Kurtuluş İlköğretim Okulunda tören düzenlendi.

Vali Esen, törende yaptığı konuşmada, Rize'nin ilçeleriyle birlikte nüfusunun 363 bin civarında olmasına rağmen il genelindeki hastanelerde 5 göz doktoru bulunduğunu belirtti.

Bunun da Rize'de yaklaşık 70 bin kişiye 1 göz doktoru düşmesi anlamına geldiğini ifade eden Vali Esen, şunları söyledi:

“Bu nedenle hastaneye giden vatandaşlarımıza göz muayenesi için 20 gün veya 1 ay sonraya randevu verilebiliyor. Bu da göz hastalıkları ile mücadele edebilmek için yeterli olmamaktadır. Bundan dolayı Göz Sağlığını Koruma ve Görme Engellilere Hizmet Derneği İstanbul'dan gelerek Rize'deki öğrencilerimizin göz sağlığını kontrol edecek.”

Haberin Devamı

Derneğin göz doktorları tarafından öğrencilerin göz muayenesinden geçirileceğini ve şikayetlerinin dinleneceğini kaydeden Vali Esen, “Bu muayene sonucunda gözlük alması gereken öğrencilerimizden imkanı olanlar gözlükleri kendileri temin edecek. Maddi imkanı olmayan öğrencilerimize ise gözlükleri dernek tarafından ücretsiz olarak verilecek. Amacımız sağlıklı nesiller yetiştirmektir” diye konuştu.

Esen, derneğin il merkezindeki çalışmasını tamamlamasının ardından ilçelere gideceğini ve ilçelerdeki öğrencileri de göz taramasından geçireceğini söyledi.

Dernek başkanı Bahattin Taşkın ise ülke genelinde faaliyet gösteren derneklerinin kuruluş amacına uygun olarak körlüğün nedenleri, önlemleri ve tedavisi için çalışma içinde olduğunu söyledi.

Anadolu'nun bir çok il ve ilçesinde, göz muayenesinde ya çok fazla yoğunluk olduğunu ya da hiç göz doktoru bulunmadığını ifade eden Taşçı, “Bu nedenle insanlarımıza hizmet etmek için tüm ülkeyi dolaşıyoruz. Hizmeti vatandaşımızın ayağına götürmeye çalışıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler, sırayla mobil sağlık tarama aracında göz muayenesinden geçirildiler.
Göz taramasının 6 Nisana kadar süreceği bildirildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!