Ricciardone'den çözüm açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Ricciardoneden çözüm açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2013 21:48

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Adana'da düzenlenen ABD'nin 237'nci Bağımsızlık Günü Resepsiyonu'na katıldı. Eşi Maria ile birlikte resepsiyona katılıp konuşan Ricciardone, Mustafa Kemal Atatürk'ün fikir özgürlüğüyle ilgili sözlerinden alıntı yaptı.

Haberin Devamı

HiltonSA Oteli'nde düzenlenen resepsiyona, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı ile çok sayıda bürokrat, iş dünyası temsilcisi ve sivil toplum kuruluşu yöneticisi katıldı. Bayrak töreninin yapıldığı etkinlikte Türk ve Amerikan milli marşları çalındı.

ATATÜRK VE KENNEDY VURGUSU

Törenin açılışında konuşan ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza, Türkiye ve Amerikan ilişkilerinin boyutuna vurgu yaparak ilişkilerin Adana'da İncirlik Üssü ve Konsolosluk nedeniyle daha ileride olduğunu söyledi. ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ise, Türkçe ve İngilizce yaptığı konuşmada, ABD'nin eski başkanlarından John F. Kennedy'nin ve Atatürk'ün sözlerinden alıntılar yaptı. Ricciardone, şunları kaydetti:
"ABD eski başkanlarından John F. Kennedy önemli bir söz söyledi. 'Gerçekleri, yabancı fikir ve felsefeler ve rekabetçi değerleri, Amerikan halkına göstermekten korkmayınız. Halkının gerçekleri ve yanlışları açık bir ortamda ayırt etmesinden korkan bir ulus kendi halkından korkan bir ulustur' dedi. Atatürk de, 'Fikir cereyanları cebir, şiddet ve kuvvetle reddedilemez. Bilakis takviye edilir. Buna karşı en müessir çare gelen fikir cereyanına mukabil fikir cereyanı vermek, fikre fikirle mukabele etmektir' demişti. Bizimle birlikte olduğunuz için teşekkür ederim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!