Rezidansta kemerli cinayet itirafı!

Güncelleme Tarihi:

Rezidansta kemerli cinayet itirafı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2018 06:05

İstanbul’da oturduğu rezidansın 22’nci katında kemerle dövülerek öldürülen Yavuz Anuk’un katil zanlısı Evren Gürsoy mahkemede cinayeti işlediğini itiraf etti

Haberin Devamı

İstanbul Başakşehir'de Yavuz Anuk'un (29), kız kardeşiyle birlikte oturduğu rezidansın 22'nci katında oturan ve gürültü yaptıkları için uyarmaya gittiği dairede kemerle dövülerek öldürülmesiyle ilgili olay anında üzerinde kanlı atletle yakalanan tutuklu sanık Evren Gürsoy, duruşmada cinayeti itiraf etti. Anuk'un ailesi de, olayın planlı olduğuna ve birden fazla kişinin cinayeti işlediğine inandıklarını söyleyerek itiraz etti.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada biri tutuklu 6 kişi yargılanıyor. Dün görülen duruşmaya tutuklu Evren Gürsoy, Kemal Yurttürk ve Özkan Türker katıldı.

Salona ayağındaki alçı ile tekerlekli sandalyede getirilen Yurttürk, "Fotoğrafını gördüm. Ne güzel delikanlıymış. Kendisiyle hiçbir münasebetim yok, hayatımda görmedim" dedi. Türker de olayla bir ilişkisinin olmadığını söyledi.

Sanıklardan Gürsoy ise ifadesinde Anuk'u öldürdüğünü söyledi.  Gürsoy ifadesinde makinist olduğunu iş görüşmesi için İstanbul’a geldiğini belirterek, ”Olaydan önce 2-3 gün o evde kaldım. Arkadaşlarla gece alkol aldık, çok sarhoş olduğum için beni eve bıraktılar. Sonra kapı çalındı. Kim olduğuna bakmadan kapıyı açıp içeri döndüm. Tanımadığım daha önce hiç görmediğim biri içeri girdi ben de Recep’lerin arkadaşı zannettim. İçeri bakıp kim var diye sordu. ‘Yeni gelen sen misin?’ diyerek küfredip tekme attı. Kendimi korumak için mutfağa kaçtım. Bana tekrar salladığı kemeri tuttum. Ayaklarına sarıldım. Birlikte yere düştük bu sırada elindeki kemeri alıp ben vurdum. Kafasında ve yüzünde yaralanmalar gördüm. Daha sonra kapıda sesler duydum. Kapının deliğinden baktım ve polisi görünce kapıyı açtım.”

Haberin Devamı

CEZAEVİNDEKİ AĞABEY TANIK OLARAK DİNLENDİ

Anuk'un cezaevindeki ağabeyi Fehmi Anuk duruşmada tanık olarak dinlendi. Ağabey Anuk, "Bana '15-20 gündür ölümle tehdit ediliyorum ve takip ediliyorum' ve 'Yanımda 4-5 arkadaş var acilen gel' dedi. Van'da olduğumu ilk uçakla geleceğimi söyledim. Ancak Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uyuşturucu ile yakalandım ve tutuklandım. 20 gün sonra da kardeşimin öldürüldüğünü öğrendim" dedi.

Haberin Devamı

OĞLUNA SARILMAK İSTEYEN ANNEYE HAKİM İZİN VERDİ

Bir oğlu mezarda diğeri hapiste olan anne Refiya Anuk, ifadesinin ardından salondan çıkarılan oğlu Fehmi Anuk'a jandarmayı aşarak sarıldı. Mahkeme başkanı, anneye engel olmak isteyen jandarmaya "Bırakın anne görüşsün" diyerek izin verdi.

Daha sonra ölen oğlunun fotoğrafını gösteren anne Anuk, yarım Türkçesiyle "Hâkim Bey benim sabrım yok" dedi.

Mahkeme, Gürsoy'un tutukluluk halinin devamına, şüpheli Recep Yılmaz hakkında yakalama emri çıkarılmasına karar vererek duruşmayı erteledi. Sabah

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!