Rezidans cinayeti sanıkları birbirilerini suçladılar

Güncelleme Tarihi:

Rezidans cinayeti sanıkları birbirilerini suçladılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2009 19:00

Polat Rezidans'ta işadamı Fatih Edremit'in öldürülmesi olayının ilk duruşmasında, sanıklar Onur Özbizerdik ile Bülent Zara, Hasan Heybetli’yi suçlarken; Heybetli de onları suçladı

Haberin Devamı

Onur Özbizerdik, Hasan Heybetli’nin maktulün televizyonda çıkan Muazzez Abacı ile ilgili sözlerine kızarak cinayet işlediğini öne sürdü. İddiayı yalanlayan Heybetli ise Onur Özbizerdik’in kız arkadaşı Aslı Berker'i dövmesi konusunda maktulün kendisini uyarması üzerine vurduğunu ileri sürdü.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Hasan Heybetli, İsmail Onur Özbizerdik ve Bülent Zara ile ölen Fatih Edremit'in eşi Lamia ile oğlu Alican Edremit hazır bulundular. Onur Özbizerdik ifadesinde ölen Fatih Edremit ile büyükleri vasıtasıyla tanıştığını ve haftada 5-6 kez yanına gittiğini söyledi.

Olay günü de Edremit’in kaldığı Polat Rezidans’taki dairesine gittiğini ifade eden Özbizerdik, burada önce yemek yediklerini sonra da kokain içtiklerini anlattı. Özbizerdik, daha sonra Hasan Heybetli'yi de arayarak davet ettiklerini, Heybetli'yi silahlı olabileceği düşüncesiyle X-Ray cihazının bulunmadığı yan kapıdan kendisinin içeri aldığını belirtti.

MEHMET AĞAR VE MUAZZEZ ABACI KONUSU AÇILINCA SOĞUKLUK OLDU

Onur Özbizerdik sohbet sırasında Mehmet Ağar’ın adının geçtiğini belirterek "Fatih abi ’Mehmet Ağar yakın dostumdur’ dedi. Hasan abi de ’Ben onu sevmem, onun zamanında çok eziyetler gördüm. Hep kendi yandaşlarına yol verdi’ dedi. Fatih abi de ’Dostum hakkında böyle konuşma lütfen’ dedi. Ben konuyu değiştirdim. Sonra televizyonda fragmanda Muazzez Abacı çıkınca maktul Hasan Heybetli’ye ’Abi sen Muazzez hanıma çok çektirmişsin’ dedi. O da ’Biz hala beraberiz, neden ismini zikrediyorsun’ dedi. Bir soğukluk oldu, yine ben araya girdim" diye konuştu.

Maktulün, Bülent Zara’ya kokain çizgilerini çok kalın yapıyor diye kızarak "Bize kalp krizi mi geçirteceksin" dediğini ifade eden Özbizerdik, "Bülent yine çizgileri kalın yapınca maktul, ’Sen yan odaya geç, bizim konuşmamız gereken şeyler var’ dedi. Bülent de yan odaya geçti" dedi. Özbizerdik, "Fatih abi, alkol almama kızıyordu. Alkol aldığımda kız arkadaşım ’Aslı Berker'e kötü davranma’ dedi. Bunu her zaman söylerdi. Bana ’Evladımdan bir farkın yok’ derdi. Kalkıp da ben ona böyle bir şey yapabilir miyim?! Ondan sonra ben konuyu kapatmasını rica ettim, kapandı" diye konuştu.

VİCDAN AZABI DUYUYORUM

Bir ara Fatih Edremit'in masaya vurduğu bardağın kırıldığını da belirten Özbizerdik, "Bu sırada Bülent Zara da yan odadan geldi. Sonra Hasan abi tam kapıdan çıkarken belden aşağıya doğru iki el ateş etti. Sonra rahmetli bize doğru döndü. Hasan abi de ateş etmeye devam etti. Sonra yere yıkıldı" dedi. Olaydan sonra Heybetli’nin Bülent Zara’ya silahını vermeye çalıştığını, o kabul etmeyince de Heybetli ile birlikte asansöre bindiklerini anlatan Özbizerdik, "Korktum, şoka girdim" dedi. Hasan Heybetli'nin daha sonra silahını gömleği ile silerek asansöre bıraktığını ifade eden Özbizerdik, "Maktül benim iki dayımın kan kardeşidir, böyle bir şey mümkün mü efendim. Ben rahmetliyle Hasan abiyi tanıştırdığım için vicdan azabı duyuyorum" dedi. Özbizerdik, hakimin neden öldürmüş olabilir şeklindeki sorusu üzerine de "Bilmiyorum. Bardağı kırması yüzünden olabilir. Aralarında konuşulan konular nedeniyle olabilir" dedi. Avukat Ali Rıza Dizdar ise müvekkili Onur Özbizerdik'in annesinin Alaattin Çakıcı tarafından 12 yaşındayken gözleri önünde öldürülmesi nedeniyle rahatsızlığı bulunduğunu, bu nedenle donukluk geçirdiğini o zaman ruhsal durumunun bozulduğunu ve hala da ilaç kullandığını söyledi.

ONUR BANA ABİ BANA SİLAHINI VER DEDİ

Haberin Devamı

Hasan Heybetli ise sadece Onur Özbizerdik ile Bülent Zara’yı tanıdığını, ancak her ikisini de tanıdığı güne lanet ettiğini söyledi. Heybetli, olay günü Özbizerdik’in kendisini aradığını, maktulün de ısrarıyla rezidansa gittiğini söyledi. Heybetli, "Fatih Edremit, Bülent Zara’ya ’Nasıl Onur’a engel olamadın. Sen kadını nasıl dövdürdün, nasıl arabadan attırdın?’ diye kızdı. Fatih, Onur’a ’Ben bunu cezalandıracağım’. Onur da ’Benim yanımdakini ben cezalandırırım’ dedi. Fatih de ’Ben ceza vermezsem kafama sıkarım’ dedi. Bir ara maktul gömleğini yukarı çekti. Ancak eli cebindeydi, belinde değildi. Onur bana ’Abi bana silahını ver’ dedi. Bana daldı, silah olmadığını anladı. Ben de otelden ayrılmak istediğimi söyledim. Bülent’e kapıyı açmasını söyledim, açmayınca kendim açtım. Odadan çıktıktan sonra silah seslerini duydum. Asansörün düğmesine bastığımda Onur da yanıma geldi. Yüzü sapsarıydı. Gözleri yerinden fırlamıştı. Onur’un elinde bir şey görmedim. Bülent’i vurduklarını sandım. Ben bugüne kadar misafirliğe gittiğim birini, öldürmedim. Böyle alçakça bir cinayet işlemedim" diye konuştu. Heybetli, 18 sene Muazzez Abacı ile hayat arkadaşlığı yaptığını, ancak olay günü ne Muazzez Abacı, ne de Mehmet Ağar’ın laflarının geçtiğini söyleyerek Özbizerdik’in yalan söylediğini belirtti. Sanık Bülent Zara da Hasan Heybetli’nin belinden silah çıkartarak maktulü öldürdüğünü öne sürdü.

EŞİMİN KANININ YERDE KALMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Maktul Fatih Edremit’in eşi Lamia Edremit’in ise sanıkları tanımadığını belirterek sanıkların hepsinden şikayetçi olduğunu söyledi. Olay günü eşine 50 bin dolar verdiğini söyleyen Lamia Edremit, "Hatta eşim, oğluma 100 dolar çıkarıp verdi. Eşim evden saat 13.30’da ayrıldı. Akşam aradım, yemeğe gelemeyeceğini söyledi. Saat 21.00’da eşimi tekrar aradım. Telefonu kapalıydı. 6-7 tane mesaj attım. Mesajlarım iletilmedi. Eşimin kanının yerde kalmayacağını düşünüyorum" dedi. Mahkeme heyeti, olayda kullanılan tabanca ve suç eşyası üzerinde parmak izi tespiti yaptırılmasına ve tanıkların dinlenmesine karar verdi. Heyet, Amerika’da olan Aslı Berker’in dinlenip dinlenmeyeceğinin daha sonra düşünülmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!