Ressamın hayatı

Güncelleme Tarihi:

Ressamın hayatı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yönetmen Cihan Zarakol, 19. yüzyıl İstanbulu'nda yaşamış Maltalı bir ressam olan Amadeo Preziosi'nin hayatını anlatan dramatik bir belgesel hazırlıyor.

Zengin, aristokrat ve koyu katolik Maltalı bir ailenin çocuğu olan Amadeo Preziosi ülkesini terk edip İstanbul'a gelmiş. Geçtiğimiz yüzyılın akımı olan oryantalist akımının en önemli ismi Preziosi, hayatının tümünü İstanbul'da geçirmiş ve burada hayata veda etmiş. Mezarı ise Yeşilköy'de. Yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını Cihan Zarakol'un üstlendiği belgeselin ana karakteri olan Preziosi'yi ise tiyatro oyuncusu Kamil Güler canlandıracak.

Zarakol, yaklaşık 250 bin dolara mal olacak belgeselin çekimleri için önümüzdeki günlerde ressamın ailesinden üyelerle görüşmek için Malta Adası'na gidecek. Çekimlerin diğer bölümleri ise İstanbul ve Londra'da gerçekleşecek. Yurtdışında da gösterileceği için İngilizce olarak çekilecek belgeselin Türkiye gösterimi için de Türkçe dublaj yapılacak. 3 ay içinde tamamlanması planlanan film, sonbaharda gösterime girecek. Belgeselin sunuculuğunu ise Mazlum Kiper yapacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!