Resmi araç krizi

Güncelleme Tarihi:

Resmi araç krizi
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2014 10:59

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Burdur mitingi iktidarla muhalefet arasında resmi araç krizine neden oldu.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği, eşi Emine Erdoğan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın kendisine eşlik ettiği miting öncesi Burdur Valiliği, Isparta Valiliği’nden resmi yazıyla araç talebinde bulununca iktidar ve muhalefet arasında ‘resmi araç krizi’ patlak verdi.

RESMİ YAZI YAZILDI

Burdur Valiliği’nin talebi üzerine Isparta Vali Yardımcısı İsmail Akman kamu kurum ve kuruluşlarına, “Sayın Başbakanımızın refakatlerindeki heyete ihtiyaç olan kurumunuza ait sivil plakalı araçların (araç üzerinde logo ve amblem bulunmayan) tamamının 26-27 Şubat 2014 tarihlerinde Burdur Valiliği emrine görevlendirilmesini ve sonucundan bilgi verilmesini önemle rica ederim” ifadelerini içeren resmi yazı gönderdi.

Haberin Devamı

SAVCILAR GÖREVİNİ YAPSIN

Söz konusu yazı CHP Burdur ve Isparta örgütü ile aynı gün parti Genel Başkanları Devlet Bahçeli’yi Burdur’da ağırlayan MHP teşkilatının eline geçince parti il başkanlarından zehir zemberek açıklamalar geldi. CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, “Devletin resmi araçlarının parti çalışmalarında kullanıldığı resmiyet kazanmıştır. Bunlar sadece araç değil kalabalık yaratmak için devletin memurlarını da zorla mitinge çağırmıştır. Biz savcıları göreve davet ediyoruz” dedi.

VALİ BENİ ARADI

Olay sonrası Burdur Valisi Nurettin Yılmaz’ın kendisini arayarak, “Biz bakanlar için araç talibinde bulunduk” dediğini anlatan CHP Burdur İl Başkanı Süleyman Erman, “Biz bu savunmayı kesinlikle kabul etmiyoruz. Birileri talimat veriyor ve devletin araçları bir partinin seçim çalışmasında görevlendiriliyor. Burada tüm suçu valinin üzerine atmak doğru değil. Kendisine bir talimat verilmiş o da yerine getirmek durumunda kalmış” diye konuştu.

BAKANLARA TAHSİS YAPTIK

“Valilikler neden Devlet Bahçeli için araç görevlendirmiyor?” diyen MHP Burdur İl Başkanı İbrahim Sakızcı ise “Bu kabul edilebilecek bir şey değil. Burdur, Isparta’da bunlar yaşanıyorsa daha büyük kentlerde kim bilir neler yapıyorlar” dedi. Tepkiler üzerine Burdur Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Araç talebi miting programı için değil, Sayın Başbakan’ın Valilik ziyareti için yapılmıştır. Isparta’dan ilimize tahsis edilen araç sayısı 2’dir. Araçların sivil plakalı ve logosuz olarak istenmesi de güvenlik amaçlıdır. Araçlar mitinge katılan bakanlar için tahsis edilmiştir.”

Haberin Devamı

MEMURUN MİTİNGE KATILMASI YASAK MI?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Burdur mitingi sonrası patlayan resmi araç krizi ve CHP-MHP cephesinden gelen eleştirilere çok sert yanıt veren AK Parti Burdur İl Başkanı İbrahim Ekici, “İftira atmak bunların huyu. Çünkü bu tür şeylerden medet umuyorlar. Ben Antalya’dan miting için 40 adet araç kiraladım. Bunların içinde her türlü araç vardı. Tabi mitingdeki kalabalığı görünce moralleri bozuldu. Bu tür suçlamalarla kendilerini avutuyorlar. Müfterilerden, hayatları hırsızlıkla dolu insanlardan başka bir şey ummuyorum. Neymiş biz mitinge memurları taşımışız. Memurun mitinge katılması yasaksa tamam. Ama eğer yasak değilse mitinge memur da gelir, işçi de gelir, halk ta gelir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!