Rektörler de hesap verir

Güncelleme Tarihi:

Rektörler de hesap verir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2005 00:00

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Van olayı nedeniyle hükümetle gerilim yaşayan YÖK ve üniversite rektörlerini hedef alarak, ‘Kimse kendisini bağımsız adacık gibi görmesin’ dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yurtdışında bulunması nedeniyle AKP’nin dünkü Meclis Grubu’nda ‘Başbakan Vekili’ olarak konuşan Gül, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın’ın tutuklanmasıyla ilgili tepkilere de, ‘Başbakanlar, bakanlar, ordu komutanları mahkemelerde hesap verirken, profesörler, rektörler hesap veremez diye bir şey sözkonusu değildir’ diye karşılık verdi. Gül, şöyle konuştu:

TATSIZ İŞLER

‘Aslında hiç içinde olmadığımız, yargıyı ilgilendiren konuda hükümet konunun içine çekilmek istendi ve yakışık olmayan gösteriler yapıldı, intikamlar alındı ve tatsız işler oldu. Biz hükümet olarak ülkenin bütününden sorumluyuz. Kurumlar arasında herhangi bir ayrım yapmamız asla söz konusu olamaz. Bu bağlamda üniversitelerimizi hiçbir zaman dışlamamışızdır.

HERKES EŞİT

Çünkü üniversitelerin başarısı Türkiye’nin başarısı olacaktır, başarısızlığı da Türkiye’nin hanesine yazılacaktır. Üniversite problemlerini yakından takip edeceğiz, onların kalitesinin artırılması Türkiye’nin başarısı olacaktır. Hiç kimse de kendisini bir ülkenin içerisinde farklı, bağımsız bir adacıkmış gibi görmesin. Herkes kanunların önünde eşittir, herkes sorgulanabilir, herkesin sorumluluğu vardır.’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!