Rektör Prof. Dr. Aşkın yoğun bakımda

Güncelleme Tarihi:

Rektör Prof. Dr. Aşkın yoğun bakımda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2005 21:02

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, tutuklu bulunduğu Van M Tipi Cezaevi'nde rahatsızlanarak YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı.

Haberin Devamı

Girdiği bunalım sonucu, tutuklu bulunduğu Van M Tipi Cezaevi'nin banyosunda kendini iple asarak intihar eden YYÜ Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı ile aynı koğuşu paylaşan Rektör Yücel Aşkın, aniden rahatsızlandı.

Ambulansla YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Aşkın, tedavi altına alındı.

Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, Aşkın'ın kalbindeki rahatsızlık nedeniyle hastanelerine müracaat edildiğini ifade ederek, jandarma gözetiminde hastaneye getirilen Aşkın'ın yoğun bakımda tedavi altına alındığını söyledi.

Doç. Dr. Şahin yaptığı açıklamada, YYÜ Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı'nın ölümünün ardından Aşkın'ın önce psikolojik rahatsızlık geçirdiğini, sonra da kalbinden rahatsızlandığını söyledi.

Haberin Devamı

Rektör Aşkın'ın, kalp spazmını izleyen ileti bozukluğu ve pankreatik şüphesiyle yoğun bakımda tedavi altına alındığını ifade eden Şahin, “Rektörün hayati tehlikesi mevcut olup, tedavisi devam etmektedir. Dileğimiz, rektörümüzün bir an önce eski sağlığına kavuşmasıdır. Çabalarımız bu yöndedir” dedi.

EŞİ ZİYARET ETTİ

YYÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin üçüncü katında bulunan Kalp ve Damar Cerrahisi Servisi'nde sıkı güvenlik önlemleri alındı. Jandarma, katta servisinin girişi ve Rektör Aşkın'ın ın odasının önünde nöbet tutarken, Aşkın'ın sadece eşi Oya Aşkın ile kısa bir süre görüşmesine izin verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!