Rektör Pakdemirli'ye tepki gösterisi

Güncelleme Tarihi:

Rektör Pakdemirliye tepki gösterisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2010 14:41

MANİSA'da sol görüşlü siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum örgütleri, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'nin üniversite öğrencilerine gösterdiği tepkiyi eleştirerek, özür dilemesini istedi.

Emekli-Sen Manisa Şube Başkanı Ali Akyol, “Biz çocuklarımızı yıllarca emek vererek, senin biat ettiğin siyasetçinin keyfinin bozulmaması için azarlayasın diye yetiştirmedik. Azarlatmayız. Hele de hiç tehdit ettirmeyiz. Çocuklarımızdan uzak durun ve dokunmayın” dedi.

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli’nin, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı protesto etmek isteyen Türkiye Gençlik Birliği üyesi üniversite öğrencilerine “Sizi okuldan atarım” demesine tepkiler her geçen gün artıyor. ÖDP, TKP, EMEP, BDP, Alevi Kültür Derneği, SAHHAD, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Birleşik Metal-İş, Emekli-Sen, Eğitim-Sen, BES, SES, Tarım Orkam-Sen ve EDP üyeleri, Manolya Meydanı’nda biraraya gelerek Rektör Pakdemirli’ye tepki gösterdi.

Yağmur altında meydanda toplanan grup adına açıklama yapan Emekli-Sen Manisa Şube Başkanı Ali Akyol, üniversite öğrencilerinin demokratik hakkı olan görüşlerini dile getirmeye Rektör Pakdemirli’nin tahammül edemediğini söyledi. Akyol, “Rektör tahammülsüzdü. Çünkü AK Parti’nin ileri demokrasisini çok iyi biliyordu. O ileri demokraside, 12 Eylül ile hesaplaşmak adı altında daha totaliter bir rejim üretmek vardı. Kimse başını dahi kaldırmamalı, başını kaldıran, itiraz eden bizzat Rektör tarafından bertaraf edilmeliydi. Çünkü Başbakan öyle demişti” diye konuştu.

‘ÇOCUKLARIMIZI AZARLATMAYIZ’

Manisa’da yaşanan olayın YÖK’ün eseri olduğunu ileri süren Akyol, “Bu olay 12 Eylül faşist askeri darbesinin ürünü YÖK’ün, üniversitelerde bilimsel, demokratik ortamı yok etmesinin bir sonucudur” dedi. Ali Akyol konuşmasında Rektör Pakdemirli’ye seslenerek şöyle konuştu:
“Biz çocuklarımızı yıllarca emek vererek, senin biat ettiğin siyasetçinin keyfinin bozulmaması için azarlayasın diye yetiştirmedik. Azarlatmayız. Hele de hiç tehdit ettirmeyiz. Çocuklarımızdan uzak durun ve dokunmayın. Buradan Rektöre sesleniyoruz. Bu faşist, baskıcı uygulamalardan vazgeç. Başta öğrenciler ve üniversite çalışanları olmak üzere tüm kamuoyundan özür dile.”

Akyol’un konuşmasının ardından eyleme katılanlar, ‘YÖK gidecek, Üniversiteler Özgürleşecek’ diye slogan atarak dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!