Rektör Aşkın’ın duruşması ertelendi

Güncelleme Tarihi:

Rektör Aşkın’ın duruşması ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2007 16:55

VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof.Dr. Yücel Aşkın ve bazı öğretim üyeleri ile görevliler hakkında açılan davanın 18’nci duruşması bugün görüldü. Duruşma, Cumhuriyet Savcısının mütaalayı hazırlamadığı gerekçesiyle ertelendi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne tıbbi cihaz alımında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla açılan ve 18’incisi görülen duruşmaya bir önceki duruşmaya gelemeyen YYÜ Rektör Prof.Dr. Yücel Aşkın da katıldı. 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmanın savcılığını Akın Karakaş yaparken, Mahkeme heyeti İlhan Kaya başkanlığında Muharrem Ballı ve Eşref Aksu’dan oluştu. ‘Suç işlemek için örgüt kurmak ve yönetmek, resmi evrakta sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırarak haksız kazanç elde etmek, özel hayatı ihlal’ suçlarından yargılanan Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ayşe Yüksel, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Fırat Cengiz, YYÜ Sekreteri Prof.Dr. Işık Tepe, YYÜ Genel Sekreter Yardımcısı Salih Yurtkuran, Yazı İşler Müdürü Şükran Yurtkuran, Yazı İşler Müdürlüğü Bilgisayar İşletmeni Bülent Şahin, üniversitenin Özel Güvenlik Müdürü Saffet Kara ve İspanyol Expansion Firması Türkiye Temsilcisi Mehmet Ümit Ayral duruşmada hazır bulundu. Sanıklardan Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hasan Ceylan duruşmaya katılmadı.

Mahkeme Başkanı Muharrem Ballı, 18 Ocak’ta görülen duruşmada, Savcı Akın Karakaş’tan mütalasını hazırlamasını istemişti. Ancak bu mütalanın hazırlanmadığı gerekçesiyle Mahkeme heyeti, duruşmayı 16 Mart 2007’ye erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!