Rekortmenler: Harran evet, Defne hayır

Güncelleme Tarihi:

Rekortmenler: Harran evet, Defne hayır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2017 21:38

ANAYASA değişikliği referandumuna ilişkin kesin olmayan sonuçlara göre Şanlıurfa’nın Harran ilçesi ve Hatay’ın Defne ilçesinden rekor geldi. ‘Evet’ rekorunu yüzde 97’yle Harran, ‘hayır’ rekorunu ise yüzde 93.5’le Defne ilçesi kırdı. Sonuçlara göre İstanbul’da en yüksek ‘evet’ oyu Sultanbeyli’de, en yüksek ‘hayır’ oyu ise Beşiktaş’ta çıktı.

Haberin Devamı

‘Hayır’ oylarında Defne’yi 92.27 ile Hatay’ın Samandağ ilçesi izledi. Tunceli’nin 6 ilçesinde ‘hayır’ oyları yüzde 80’in üzerinde çıktı. Tunceli’nin Ovacık ilçesinde yüzde 90, CHP Genel Başkanı Kemal Klıçdaroğlu’nun baba ocağı olan Nazımiye’de yüzde 89.5 ‘hayır’ oyu verildi. ‘Hayır’ oylarının yüksek çıktığı İstanbul Sultanbeyli’de oy kullananların yüzde 70.5’inin seçimi ‘evet’ olurken Beşiktaş’ta seçmenlerin yüzde 82.9’u ‘hayır’ tercihi yaptı.

SİNCİK ‘EVET’ DEDİ

Sonuçlara göre en yüksek ‘evet’ oyu veren ilçeler yüzde 97 ile Harran, yüzde 96 ile Adıyaman Sincik, yüzde 93 ile Adıyaman’ın Samsat ilçesi ve yüzde 95’le de Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi oldu.

‘Evet’ oylarının en fazla çıktığı diğer ilçeler yüzde 92 ile Malatya’nın Kale ilçesi, yüzde 90 ile Sivas’ın Doğanşar ilçesi, yüzde 90 ile Bolu’nun Dörtdivan ilçesi, yüzde 91 ile Erzurum’un Pazaryolu, yüzde 91.81 ile Ardahan’ın Damal ilçesi, yüzde 90 ile Nevşehir’in Acıgöl ilçes. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı Rize’nin Güneysu ilçesinden ise yüzde 89.91 oranında ‘evet’ çıktı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin memleketi Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde de ‘evet’ oyları yüzde 71 oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!