Rekabet’in yeni patronu Kaldırımcı oldu

Güncelleme Tarihi:

Rekabet’in yeni patronu Kaldırımcı oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2007 00:00

Rekabet Kurumu Başkanlığına Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı atandı. Eski Başkan Mustafa Parlak’ın 3 Haziran 2007 tarihinde görev süresinin dolmasıyla boşalan başkanlık, başkan vekili Tuncay Songör tarafından yürütülüyordu.

Kurulda, boş bulunan iki üyeliğe, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığının bağlı olduğu Devlet Bakanlığı kontenjanından Mustafa Ateş, Rekabet Kurulu kontenjanından da İsmail Hakkı Karakelle’nin atanması ve üye sayısının 7’ye tamamlanmasıyla başkanlık seçimi gündeme alınmıştı. Kurul yeni başkan adayı olarak, başkan vekili Tuncay Songör ile üyeler Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı ve Mehmet Akif Ersin’den oluşan 3 ismi Bakanlar Kurulu’na sunmuştu. Bakanlar Kurulu da belirlenen adaylar arasından Prof. Kaldırımcıyı başkanlık görevine bugün atadı.

ESKİ MİLLETVEKİLİ: 1953 Kayseri doğumlu olan Nirettin Kaldırımcı, Atatürk Üniversitesi İşletme fakültesinden mezun olduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığ’ında 1977 yılında Finansman ve Proje Müdürlüğü uzmanı olarak çalıştı. 1982 yılına kadar da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğretim elemanı olarak görev yaptı. 1982’de Erciyes Üniversitesi’ne geçen ve burada 1994 yılında doçentlikten profesörlüğe yükselen Kaldırımcı, üniversitenin Yabancı Diller Bölümü Başkanlığı ve İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1995-1999 yılları arasında 20’inci Dönem Kayseri Milletvekilliği de yapan Kaldırımcı, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği ve TBMM Bilgi ve Bilgi Teknolojileri Grubu Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2003 yılından bu yana Rekabet Kurulu’nda üye olarak görev yapan Kaldırımcı, evli ve 3 çocuk babası.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!