Regresyon tedavisi nedir? Regresyon hakkında bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Regresyon tedavisi nedir Regresyon hakkında bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2022 14:05

Regresyon tedavisi, travmatik durumlarda öne çıkan yöntemlerden birisidir. Zihinsel bir terapi yöntemi olan regresyon, son günlerin en çok araştırılan konuları arasında yer alıyor. regresyon tedavisi kişilerin davranışlarının altında yatan nedenleri terapi yöntemiyle çözmeyi hedefler. Kişi böylelikle sorunun kaynağına iner ve nedenlerini bulduktan sonra terapistler tarafından tedavi edilmeye çalışılır. Peki, regresyon terapisi nedir, nasıl yapılır? İşte regresyon tedavisi ve terapisi hakkında merak edilenler...

Haberin Devamı

Regresyon terapisi, kişilerin nedensiz korku ve fobileri, ilişki sorunları ve suçluluk, utanç gibi psikolojik sorunlarını daha kısa bir tedaviyle çözüme kavuşturmayı hedefler. Regresyon terapisi nedir?

Regresyon terapisinin savunucuları, travmatik bir olayın, bir kişinin duygularını ifade etme ve diğer insanlarla etkileşim kurma yeteneği üzerinde genellikle sürekli bir etkiye sahip olabileceğine inanır, ancak kişi travmanın ayrıntılarını kolayca hatırlamayabilir. O halde regresyon terapisi faydalı olabilir, çünkü travmanın davranışları ve seçimleri üzerindeki etkisini anlamak için bir kişinin travmaya geri dönmesine yardımcı olabilir.

Regresyon terapisi nedir?

Regresyon terapisi, kişinin zihinsel ve duygusal sağlığına müdahale ettiğine inanılan önemli geçmiş olayları çözmeye odaklanan bir tedavi yaklaşımıdır.

Haberin Devamı

Bu yaklaşımı uygulayan terapistler , fobiler, depresyon , yakınlık sorunları ve bir dizi başka endişe için tedavi arayan kişilerin , bu sorunların gelişimini etkileyen erken deneyimleri yeniden gözden geçirip yeniden yaşayarak zihin durumlarında iyileşme görebileceklerine inanırlar

Regresyon terapisi nasıl yapılır?

Regresyon terapisi, olumsuz duyguların nedenlerini izole etmek ve onları daha iyi ele almak için nedenlerini belirlemek amacıyla, bir kişinin hayatındaki çatışma alanlarına ve diğer potansiyel olarak olumsuz yönlere odaklanır.

Regresyon terapisti, derin nefes kullanımı ile kişinin rahat bir duruma girmesine yardımcı olur. Daha sonra terapistin rolü, kişi gözlerini kapatıp geçmişteki önemli bir deneyim hakkında yüksek sesle konuşurken, onları çevreleri ve süreçte ortaya çıkan duyusal duygular hakkında mümkün olduğunca ayrıntılı olmaya teşvik ederek gerileme sürecini kolaylaştırmak olur. . Terapist ayrıca gerekirse bireyden olay olayı yeniden yaşanırken ortaya çıkan herhangi bir duygu hakkında konuşmasını isteyebilir. Bu süreç sayesinde bir kişinin bilinçaltına erişebileceğine ve geçmiş olayla ilgili duyguları izole edebileceğine inanılmaktadır.

Bu duygular izole edildikten ve bilinçli zihne getirildikten sonra, terapist ve kişi, zararlı bir etkiye sahip olabilecekleri olası yolları belirlemeye başlayabilir. Yeniden öğrenme/yeniden programlama aşamasında, terapist ve tedavideki kişi, geçmiş olayı tanımlamanın alternatif yollarını geliştirmek için birlikte çalışır, bu da kişide dayanıklılık duygusunu daha iyi teşvik eder ve uyum sağlama güçlerini güçlendirir.

Haberin Devamı

NOT: Regresyon tedavisinin etkinliğini destekleyen bilimsel araştırmalar sınırlıdır ve bu yaklaşım biraz tartışmalıdır. Araştırmalar, hipnozun sahte anıların gelişiminde önemli bir faktör olduğunu gösteriyor, ancak bunun için daha çok araştırmaya ihtiyaç vardır.

 

BAKMADAN GEÇME!