Regaip Kandili ne zaman? İşte 2021 Kandil tarihleri

Güncelleme Tarihi:

Regaip Kandili ne zaman İşte 2021 Kandil tarihleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2021 12:45

Regaip Kandili için tarih araştırmaları sürüyor. Klasik dinî kültürün yanı sıra tasavvuf geleneği ve kültüründe de diğer kandiller gibi önemli bir yere sahip olan Regaip Kandili, her yıl olduğu gibi bu yıl da ibadetler ve dualarla geçecek. Peki, Regaip Kandili ne zaman?

Haberin Devamı

Mübarek üç ayların gelişini simgeleyen Regaip Kandili'nin 2021 tarihi merak konusu oldu. Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan üç ayların müjdecisi Regaip Kandili, aynı zamanda bir lütuf, rahmet ve mağfiret gecesidir. İşte, 2021 Regaip Kandili tarihi...

REGAİP KANDİL TARİHİ

3 aylar, 2021 yılında Receb ayının ilk günü olan 13 Şubat günü başlayacak.

3 ayların başlangıcından sonra ilk kandil, Receb ayının ilk manevi günü olan Regaib Kandili ile 18 Şubat Perşembe gerçekleşecek.

Miraç Kandili 10 Mart günü, Berat Kandili ise 27 Mart günü idrak edilecek.

Ramazan ayı ise 13 Nisan'da başlayacak.

KANDİL GECELERİ NELER YAPILMALI?

Hz. Peygamber (s.a.s.), bazı mübarek gün ve gecelerin değerlendirilmesini tavsiye etmiştir (Tirmizî, Savm, 39). Ancak bu gün ve gecelere ait özel bir namaz veya ibadet şeklinden bahsetmemiştir. Bu bağlamda mübarek gün ve geceleri, bağışlanma ve hayatımıza çekidüzen vermek için fırsat anı olarak görmemiz gerekmektedir. Dolayısıyla müminler kandil gecelerinde, hayatlarının gidişatını gözden geçirmeli; hata ve günahları için tövbe etmeli, dua ederek, Kur’an-ı Kerim okuyup anlamaya çalışarak, kaza veya nafile namaz kılarak bu fırsatları değerlendirmelidirler.

Haberin Devamı

Kandil gecelerinin gündüzlerinde yani geceyi takip eden ertesi günde oruç tutmak müstehaptır. Zira Hz. Peygamber (s.a.s.), “Şaban’ın ortasında (yani berat gecesinde) ibadet ediniz, gündüz oruç tutunuz. Allah o gece güneşin batmasıyla dünya semasında tecelli eder ve fecir doğana kadar, ‘Yok mu benden af isteyen onu affedeyim, yok mu benden rızık isteyen ona rızık vereyim, yok mu bir musibete uğrayan ona afiyet vereyim, yok mu isteyen…’ der.” (İbn Mâce, İkâmetü’s-Salat, 191) buyurmuştur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!