Refah'ın kebap keyfi

Güncelleme Tarihi:

Refahın kebap keyfi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

RP'li eski Tarım Bakanı Musa Demirci, kendisini ziyarete gelen heyetlere kebap ziyafetleri çekip, parasını devlete ödetmiş. Bakan Mustafa Taşar, selefinin 1 milyar 326 milyon liralık yemek bedelini, tasarruf genelgesine rağmen devlete ödettiğini bildirdi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mustafa Taşar, Refahyol dönemindeki selefi Musa Demirci'nin, Tasarruf Genelgesi'ndeki kesin hükümlere rağmen, büyük heyetlere yemek verdiğini belirterek, çoğunluğu kebap olmak üzere 1 milyar 326 milyon liralık yemek bedelini devlete fatura ettiğini açıkladı.

ANAP iktidarı sırasındaki devlet bakanlığı döneminde, seçmenlerine gönderdiği tebrik kartlarının pul parasını devlete fatura ettirdiği için başı çok ağrıyan Taşar, ‘‘Amacım hafiyelik yapmak değil, ama bizi suçlayanların da neler yapıldığını bilmesini istiyorum'' diye konuştu.

Taşar, Demirci'nin, 400 kişiye ulaşan heyetlere toplu yemekler verdiğini söyledi. Refahyol döneminde Başbakan Necmettin Erbakan tarafından yayımlanan Tasarruf Genelgesi'nde bu tür yemeklerin yasaklandığını hatırlatan Taşar, göreve geldiğinden bu yana, gerek kişisel, gerek ağırlamaya yönelik yemek faturalarını cebinden ödediğini söyledi. Taşar'ın topladığı yemek faturalarının bir bölümü Meşrutiyet Caddesi'ndeki Uludağ Pide ve Kebap Salonu'na, bir bölümü de Bakanlığa bağlı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, TMO Sosyal Tesisleri'nde verilen yemeklerden oluşuyor. Refahyol döneminde, Bakanlık yemekhanesinin etkin biçimde çalıştırılmadığını kaydeden Taşar, ‘‘Bu bakanlığın bir yemekhanesi var. Gece çalışmamız gerekiyorsa, yemekhaneyi gece de çalıştırmamız lazım'' diye konuştu.

Taşar, Bakanlık'taki yoğun ziyaretçi trafiğinin yol açtığı çay tüketimini, dolayısıyla çay masraflarını kısmak için de bir yol bulmuş. Memleketi Gaziantep'ten bedava kekik getirttiğini ve gelen misafirlere kekik çayı ikram ettiğini anlatan Taşar, sıcak içecekler için yapılan harcamalarda önemli azalma kaydedildiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!