Refah'ın ilk genel başkanı DYP'ye geçti

Güncelleme Tarihi:

Refahın ilk genel başkanı DYPye geçti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

Cemaatlerin desteğini yanına almak için atağa geçen DYP Lideri Tansu Çiller, ‘‘Milli Görüş’’ ekibinden bir grubu dün partisine kattı.

Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan RP'nin ilk Genel Başkanı Ali Türkmen'in ve 12 Eylül öncesinde MSP'nin gençlik kolları gibi faaliyet gösteren Akıncılar Derneği'nin son genel başkanı Tevfik Rıza Çavuşoğlu'nun da bulunduğu ve kendilerine ‘‘Gönül Erleri Platformu’’ adı veren eski RP'liler DYP'ye katıldı.

Katılımlar nedeniyle DYP Genel Merkezi'nde bir tören düzenlendi. ‘‘Gönül Erleri Platformu’’ adına törende bir konuşma yapan Türkmen, platformu Türkiye'nin dinmek bilmeyen baş ağrılarını dindirmek hedefinde yeni bir oluşum olarak tanımladı. Bir yıldır Anadolu'yu dolaştıklarını kaydeden Türkmen, platformu ‘‘bir çeşit taban harekatı’’ olarak niteledi. Türkmen konuşmasında DYP'yi tercihlerinin nedenlerini de sıraladı. DYP'den milletvekili aday adayı olarak başvuruda bulunduklarını da açıklayan Türkmen, kararlarında ‘‘Tansu Çiller'in her türlü dayatmalara karşı kararlı, onurlu, cesur bir muhalefet’’ sergilemesinin gözönünde tutulduğunu vurguladı. 'Gönül Erleri' üyesi oldukları kapatılan RP ile onun devamı dedikleri FP'de parti içi demokrasi olmadığı için DYP'ye geçtiklerini açıkladılar.

DYP'ye katılan Gönül Erleri Platformu icra heyetinde RP'nin ilk Genel Başkanı Ali Türkmen'in yanı sıra adil düzenin mimarlarından Prof. Dr. Kemal Güleç ile Yrd. Doç.Dr. Süleyman Akdemir de bulunuyor. Düzenlenen törenle Akıncılar eski Genel Başkanı Tevfik Rıza Çavuşoğlu, Akıncılar ikinci Başkanı Yakup Kaldırım, Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez ile Milli Gazete yazarı Mehmet Talu da yer aldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!