'Red Git' sosyal medyada patladı

Güncelleme Tarihi:

Red Git sosyal medyada patladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2013 12:35

Televizyon ekranlarında seyirciyle buluşan Türk filmi "Red Git" sosyal medyada, gecenin en çok konuşulan konularından biri oldu.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea47a1f018fbb8f875b50f
Esat Şekeroğlu'nun yönettiği, Serdar Demirci ve Seçil Düzenli'nin başrollerinde oynadığı, dünyaca ünlü Red Kit serisinden esinlenilerek hazırlanan film, Cumartesi gecesi yayındayken, bir anda Ekşi Sözlük ve Twitter'da ilgi odağı oldu.

Padişah kostümlü bir kötü adam, emekli bir süpermen, inek otlatan bir kasaba şerifi, İtibarlı Haramiler gibi absürt karakterlerin olduğu film, izleyicileri beklenmedik bir biçimde ekrana kilitledi.

İlginç film, ekranda +13 ibaresiyle yayınlandı.

Yönetmen Şekeroğlu, Kilink Kayıp Elmaslar (2012), Bay Kilink İstanbul'da (2011), Deli Dumrul (2008), Tatlı Bela (2005), Keloğlan (1999) gibi televizyon filmleriyle tanınıyor.

Haberin Devamı

"LEYLA İLE MECNUN'UN ATASI"

Filmle ilgili Ekşi Sözlük başta olmak üzere, sosyal medyada yapılan yorumlardan bazıları şöyle:

"+13 uyarısı ilk kez bu film için cinsellik ya da şiddet yerine saçmalık yüzünden kullanıldı. Tarihe not düşülsün."

"Gazeteci Hasan Pulur'a gönderme yapan fantastik kült Türk filmimiz."

"Keloğlan'ın eşeği, altın yumurtlayan tavuk ve yalnız kovboy Red Kit kavramlarının bir potada eritildiği sürreal bir çalışma. An itibariyle James Harden sakallı superman de derin olay örgüsüne dahil olmuş bulunmakta."

"TV'de kült filmler kuşağında gösterilmekte olan film. Anlatılmaz yaşanır. Denk geliniz, izleyiniz."

"Filmi yaklaşık 20 dakikadır izliyorum, ben hayatımda birbiriyle bu kadar alakasız olaylar silsilesi içeren başka bir film görmemiştim, daha da kolay kolay göreceğimi sanmıyorum. Hayır bir de internet çağındayız her bilgiye kolaylıkla ulaşabiliyoruz falan deriz, böylesine saçma ötesi diyaloglar barındıran, aşmış bir filmden bugüne kadar nasıl haberimiz olmamış şaşılacak şey."

"Ulak tavşan da gördüm ya ölsem de gam yemem."

"Leyla ile Mecnun dizisinin atası olan film."

"Efsane olmaya aday film."

"KÜLT FİLMLER KUŞAĞI BU FİLM İÇİN HAFİF KALIR"

"Sırf meraktan '5 dakika izler, kapatırım' diye açtığım ama işlerin umduğum gibi gitmediğini, gidemeyeceğini bana göstermiş film. Kölesi oldum, kapatamıyorum..."

Haberin Devamı

"Yıllar sonra dönüp baktığımızda 27 Ocak 2013 sabahının ilk saatlerini adıyla andıracak olan kült film. Bunca yıl internet ortamlarında nasıl olmuş da adı hiç geçmemiş hayret doğrusu."

"Bence senaryosunu Müfit Can Saçıntı ve Berkun Oya ortak yazmış olabilir. JJ Abrams da kokuyor biraz tabi. Bak David Lynch demedim bile daha."

"Kült filmler kuşağı bu film için hafif kalabilir. Bugüne kadar gözden kaçması büyük kayıp..."

"Çok başka film. Şimdi bitti. Red Git > Lost Highway + Inland Empire + Mulholland Drive"

"10 dakika içinde kafamı güzel yapan film. Hastası oldum." 

"Müziği uzun süre kulaklardan gitmeyecek bir yapım. Fantastik bir destan. Ben şahsen bizzat çok önemli dersler çıkardım kendisinden. Ağzınıza, yüreğinize sağlık dostlar."

Haberin Devamı

Red Git sosyal medyada patladı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!