Ravika doğduğu topraklarda

Güncelleme Tarihi:

Ravika doğduğu topraklarda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2007 11:37

Keskinoğlu Şirketler Grubu, Ravika markalı zeytinyağlarını Balkanlarda pazarlamak için büyük bir sefere çıktı.

Haberin Devamı

Ravika marka zeytinyağlarını tanıtmak ve Balkanlar'daki pazarlama stratejilerini oluşturmak için Şirket Kurucusu İsmail Keskinoğlu'nun doğum yeri olan ve zeytinyağı markasına ismini veren Yunanistan'ın Drama Kasabası'na bağlı Ravika Köyü seçildi.
Keskinoğlu Şirketler Grubu Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu dedesinin köyü olan Ravika'da yaptığı toplantıda, Tariş'in son dönemlerde yurt dışı pazarlaması ve ürün çeşitlendirmesine damga vuran koordinatörü Savaş Özaltun'u da Keskinoğlu ailesine kattıklarını belirtti. Ravika zeytinyağlarının yeni Satış ve İhracat Müdürü Savaş Özaltun'la çok hızlı bir örgütlenmeyle Balkanlar'daki tüketicilerin kalplerini fethedeceklerini söyledi.

Ravika markalı zeytinyağlarının tanıtımı ve Balkanlar'daki pazarlama stratejisini oluşturmak için yapılan toplantıda konuşan Keskin Keskinoğlu, bir numaralı zeytinyağı markası olmak için topyekün bir pazarlama seferberliği başlattıklarını belirtti. Ayrıca şu anda İsrail, Amerika, Kanada, Azerbaycan, Kosova, Bosna Hersek, Bulgaristan ve Makedonya'ya ihraç edilen Ravika'nın çok yakında Balkanlar'daki tüm süpermarketlerden kolayca alınabileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Tüm balkanlardaki zeytinyağı pazarının masaya yatırıldığı Ravika köyündeki toplantıya katılan köy halkı, ismini yaşadıkları yerden alan Ravika'nın kuruluş hikayesinden etkilendiklerini belirterek, Keskinoğlu ailesine geçmişlerini unutmayıp köylerinin ismini büyük bir markada yaşattıkları için teşekkürlerini iletti. Köylüler, bu topraklarda doğan Ravika zeytinyağlarının Balkanlar'da tanıtımı için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi Ravika köylülerinin duygusal anlar yaşadığı bu toplantıda, Ravika zeytinyağlarının Balkan kültürü ve tarihinin de işleneceği temalarla desteklenmiş bir pazarlama stratejisi kabul edildi.


Ravika nasıl doğdu?

RAVİKA Zeytinyağı, 2005 yılında Keskinoğlu Şirketler Grubu tarafından kuruldu. Ravika zeytinyağları Manisa Akhisar'ın Kayışlar Kasabası'na bağlı Ravika Köyü'nde, yaklaşık 100 dönüm arazi üzerinde Keskinoğlu'nun kurucusu ve ebedi başkanı, merhum İsmail Keskinoğlu'nun anısına 1856 yılına ait tarihi makineler kullanılarak üretiliyor.
Keskinoğlu Şirketler Grubu'nun kurucusu İsmail Keskinoğlu'nun 1900 yılında doğduğu, Yunanistan'ın Drama Kasabası'na bağlı Ravika Köyü örnek alınarak iki yılda inşa edilen Ravika Köyü'nde özel olarak yetiştirilen zeytin ağaçlarından özenle seçilerek toplanan zeytinler, Drama Yağhanesi'nde taş baskı- soğuk sıkım yöntemiyle üretildiği için fark edilen bir lezzet üstünlüğüne sahip.
Keskinoğlu'nun, 1.5 milyon dolarlık yatırımla 2 yılda tamamladığı Ravika tesisleri 7000 ton dolum kapasitesine sahip. Ravika zeytinyağları Türkiye'deki özel gurme shoplarda, havaalanlarındaki free shoplarda, Carrefour, Migros, Bim, Pehlivanoğlu gibi ulusal ve yerel zincir marketlerde satılıyor. Kurulduğu ilk yıl ihracata başlayan Ravika, şu anda İsrail, Amerika, Kanada, Azerbaycan, Kosova, Bosna Hersek, Bulgaristan ve Makedonya'ya ihracat gerçekleştiriyor. Keskinoğlu'nun zeytinyağı pazarındaki hedefi ise yüzde 8'lik bir paya sahip olmak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!