Rapor açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Rapor açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2008 07:13

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde, bölücü örgüt yandaşlarının 15 Şubat'ta düzenlediği korsan gösterilerde başına taş isabet ederek öldüğü söylenen 17 yaşındaki Yahya Menekşe'nin, Cizre Cumhuriye Başsavcılığı'nca hazırlanan ‘Olay Yeri Keşfi ve Ölü Muayene Tutanağı’nda, üzerinden sert bir cismin geçmesi sonucu öldüğü kaydedildi.

Haberin Devamı

TÜRK BAYRAĞI'NA SALDIRI FOTOĞRAFLARI

TANIK POLİS: PANZER KESİNLİKLE ÇARPMADI
Cumhuriyet Başsavcısı Musa Taşkın tarafından tanık olarak dinlenen Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Ahmet Bozkurt, göstericilerin Nur Mahallesi İdil Caddesi üzerinde toplandıkları bilgisinin verilmesi üzerine ‘Panzer-1’de görevlendirildiğini söyledi. Bozkurt, şunları söyledi:
“Ben panzerin kulesinde dışarıyı gözetliyordum. 40 kişi caddede bekliyordu. Diğer panzerler geçtiği sırada taş atıyorlardı. Göstericilerin fırlattığı taşın, yere düşmekte olan yani sendeleyen gence denk geldiğini gördüm. Bunun üzerine göstericilerden birkaçı bu kişinin başına toplandılar, sonra göstericiler yeniden bize doğru taş atmaya devam etti. Olay, göstericiler panzere taş atmak istedikleri sırada başka bir göstericinin attığı taşın gence isabet etmesi neticesinde meydana geldi. Taşı atan şansın yüzünü ve ne giydiğini net olarak görmedim, çünkü hemen hemen hepsi koyu renkli giyinmişlerdi. Benzer yaşlarda kalabalıktılar. Kesinlikle bizim içerisinde bulunduğumuz panzer müteveffaya çarpmadı. Başka bir panzerin veya aracın çarptığını da görmedim.”

Haberin Devamı

TIBBİ BİLİRKİŞİ DOKTOR: ÜZERİNDEN SERT BİR CİSİM GEÇMİŞ
İdil Caddesi üzerinde gösteri yapanların attığı taşlardan birinin başına isabet etmesi sonucu öldüğü söylenen Yahya Menekşe'nin Cizre Devlet Hastanesi morgunda Cumhuriyet Başsavcısı Musa Taşkın ile tıbbi bilirkişi Dr. Mehmet Halit Sapan'ın yer aldığı ekibin hazırladığı ‘Olay Yeri Keşfi ve Ölü Muayene Tutanağı’nda Yahya Menekşe'nin üzerinden sert bir cismin geçmesi sonucu kan kaybından öldüğü yer aldı. Ceset üzerinde inceleme yapan Dr. Mehmet Halit Sapan'ın tutanağa geçen tıbbi bilirkişi beyanında, şu ifadelerine yer verildi:
“Bulgular ışığında cesedin muhtemel ölüm sebebinin, kafadaki fraktür, karın kısmındaki homotom ve kalça kısmındaki yırtık nazara alındığında sert bir cismin üzerinden geçmesi sonucu kan kaybı neticesi öldüğünü düşünüyorum. Ancak ölende tespit ettiğimiz bulguların dışında başka bir harici nedenle ölümün gerçekleşme ihtimaline binaen klasik otopsiye gerek vardır. Hastanemiz şartlarında ve Cizre İlçesi'nin sosyal ekonomik yapısı gözönüne alındığında, patolog bulunmadığından daha kesin bir neticeye ulaşmak için cesedin Adli Tıp Kurumu'na sevki uygundur.”

Haberin Devamı

KESİN OTOPSİ SONUÇLANMADI
Bu arada Yahya Menekşe'nin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Malatya Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin sonucunun henüz çıkmadığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!