Rap'çıların meydan savaşı

Güncelleme Tarihi:

Rapçıların meydan savaşı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD'nin California Eyaleti'nin Pasadena kentinde önceki akşam geleneksel rap müzik ödüllerinin dağıtılacağı tören müthiş bir kavga çıkması üzerine iptal edildi. Polis, hem salonda hem dışarıdaki meydan savaşlarının nedenini belirleyemediklerini, bir kişinin fena halde dövüldüğünü, kimseyi tutuklamadıklarını bildirdi.

Yetkililerin ve görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, Source dergisinin düzenlediği Hip-Hop Ödülleri'nin çekimleri yapılıyordu. UPN Televizyonu töreni 29 Ağustos'ta yayınlayacaktı. Yıldızlar arasında Grammy ödüllü rap'çılardan Dr.Dre de vardı. Altı ödülün verilmesinden ve kadın rap'çı L'il Kim'in şovunun ardından ortalık cehenneme döndü. Tören başlayalı 2.5 saat olmuştu. Seyirciler sahneye fırladı, ellerine geçeni birbirine fırlattı. Şişeler, CD'ler havalarda uçtu. Bir ara sahnede yaklaşık 75 kişi kavga ediyordu.

İtişmeler DJ Quik ve ekibinin gelmesiyle meydan savaşına döndü. Kimileri kaçmayı başarırken, kimliği belirsiz bir adam öldüresiye dövüldü. Ödül aday listesine itiraz edenler olduğu belirtildi. Önceden hazırlanmış bir basın bültenine göre Dr. Dre'ye ömür boyu başarı dahil beş ödül verilecek, Eminem de iki ödülü götürecekti. Polis, müthiş kavganın nedenini çözemedi. Gecenin sonunda tutuklanan olmadı. Olayların çığrından çıkmasının ardından polis töreni iptal etti ve seyircilerin sessizce dağılmasını istedi. Öfke seli dinmedi ve bazı müzikseverler dışarıda da yumruklaştı.

UPN Televizyonu bir bildiri yayınlayarak birkaç kişinin sorumsuz hareketleri nedeniyle kutlamaların engellenmesi talihsizlik olarak niteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!