'Rakılı' rüşvete suçüstü

Güncelleme Tarihi:

Rakılı rüşvete suçüstü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2006 13:31

Bursa'da, satış belgesi iptal edilen bir bayi işletmecisinden, “belgenin iptalini durdurmak için” 5 şişe büyük rakı, 10 şişe bira, 5 karton sigara ve 2 bin YTL rüşvet aldıkları öne sürülen 2 Tekel görevlisi, suçüstü yakalandı.

Haberin Devamı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İhsaniye Mahallesi'nde Tekel bayiliği yapan Önder Soyaslan, güvenlik güçlerine başvurarak Bursa Tekel Pazarlama ve Dağıtım Başmüdürlüğü'nde görevli memurlar Yakup E. ve Hasan A'nın kendisinden rüşvet istediklerini öne sürdü.

Kaçak sigara sattığı iddiasıyla bir ay önce Tekel mamul satış belgelerinin iptal edildiğini anlatan Soyaslan'ın, kararın ardından işyerine gelen iki zanlının, “belge iptal işlemlerini durdurabileceklerini, bunun karşılığında kendisinden 2 şişe büyük rakı, 10 şişe bira, 5 karton sigara ve 2 bin YTL para istediklerini” iddia ettiği öğrenildi.
Soyaslan'ın iddiası üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, Soyaslan'a, seri numaralarını önceden aldıkları paraları ve istenilen sigara ve içkileri zanlılara teslim etmesini istediler.

FLAŞÖRLERLE İŞARET VERDİ

Zanlılarla Cumhuriyet Caddesi'ndeki Tekel Pazarlama ve Dağıtım Başmüdürlüğünde buluşan Soyaslan, bu kişileri otomobiline alarak işyerine götürdü.

İş yerinden sigara ve içkileri alarak otomobilin bagajına yükleyen Soyaslan, parayı bu kişilere teslim ettiği sırada, kendilerini takip eden polislere otomobilinin flaşörlerini yakarak işaret verdi.

Soyaslan'ın işareti üzerine otomobili durduran güvenlik güçleri, Yakup E. ve Hasan A'yı üzerlerindeki para, bagajdaki sigara ve içkilerle suçüstü yakaladı.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan zanlıların, sorgulamalarının ardından “rüşvet” suçundan adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!