Rahşan Hanım, başkan yardımcısı olmamalıydı

Güncelleme Tarihi:

Rahşan Hanım, başkan yardımcısı olmamalıydı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2002 01:54

Sanayici Murtaza Çelikel'le Ecevitler'in dostluğu 1951 yılına kadar uzanıyor. DSP'nin kuruluşunda önemli görevler üstlenen ve partide genel başkan yardımcılığı da yapan Murtaza Çelikel, bir zamanlar Bülent ve Rahşan Ecevit'le yan yanaydı. Çelikel, ‘‘Dobra dobra konuşurum ve bu dostluğumuzu asla etkilemez’’ dedi.

Yanlış, Rahşan Hanım'ın başkan yardımcısı olmasından kaynaklanıyor. Ama askeri rejimin getirdikleri, CHP'lilerin tavrı bu zarureti doğurdu. Bülent Bey eski arkadaşlarına güvenmedi de onlar Bülent Bey'e güvendi mi? 1980'den sonra CHP'liler işi bitmiş, kullanım tarihi geçmiş bir insan olarak gördüler Bülent Bey'i. DSP'yi kurarken kaç kişi vardı etrafında? DSP'nin yaşaması için Ecevit ailesinin karar vermesi lazım.

Ecevit, rakı sofrasında politika yapan insan değil

Bülent Bey'i yanlış değerlendiriyorlar. Bülent Bey, normal politikacı değildir. Kapalı kapılar ardında ya da rakı sofralarında politika yapmak gibi bir yaşama biçimi yok. Bülent Bey, sofra başında parti konuşmaz. Sanat konuşur, şiir konuşur. Politikacıların sanatla ve şiirle alakaları olmadığına göre, Bülent Bey'le anlaşmaları mümkün değildir.

Rahşan Hanım, tipik Türk annesi gibidir

Rahşan Hanım iyi bir eştir. Bülent Bey'e annelik ediyor. Türk annesinin yapısında ayrıcalıklı ya da yadırganacak bir yerde olduğunu söylemek yanlıştır. Bütün mesele, Rahşan Hanım'dan ve Bülent Bey'den politik beklentisi olan ve bedel ödemeden birtakım şeyleri ele geçiren insanların değerlendirmelerinden kaynaklanıyor. Politikacıların bir hastalığı vardır; laf taşırlar. Rahşan Hanım'ı severim. Karşılıklı esprileşiriz. Benim üslubumdan rahatsız olduğunu hiç görmedim. Katı tavırlarını hiç görmedim.

Küfretmesini hiç bilmez

Bülent Bey'le anlaşamadığım tek nokta var: Ben küfretmeye bayılırım. Bülent Bey ise küfür bilmez. Onun dışında Bülent Bey her şeyi bilir. Ecevit'in politikacı olarak değil, insan olarak değerlendirilmesi lazım. Politikada duygusallık yoktur, doğru. Arkadaşlıkla, dostlukla politikanın örtüştüğü görülmemiştir. İnsanların vefa duygusunun ardına saklanmaya hakkı yoktur. Bunu gerekçe olarak da kullanamaz.

Eşime yemek tarifi verir

Rahşan Hanım, parti yöneticiliğini tercih etti. Ev kadını değil. neden Rahşan Hanım ev kadınlığına tayin ediliyor şimdi? Evinde temizlikçisi de var, her şeyi de var. Niye yemek pişirmesin Rahşan Hanım? Eşim Aysel Çelikel'le karşılıklı birbirlerine binlerce defa yemek tarifi vermişlerdir. Herhalde hatıra olsun diye yazmadılar. Rahşan Hanım bizim mutfağımızda da kendi mutfağında da becerisiyle şahane maharet göstermiştir. Benim açımdan yemeklerin lezzeti pek fazla ciddiye alınacak konu değil. Herkesin yaşam biçimini herkes kendi ailesine uydurmak mecburiyetinde mi? Bir insanın mutfağıyla, banyosuyla ilgili yazılıp çizilmesi doğru değil. Rahşan Hanım'ın mutfağı da var, zevki de keyfi de var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!