Rahip Santoro törenle anıldı

Güncelleme Tarihi:

Rahip Santoro törenle anıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2010 20:44

Trabzon'da 4 yıl önce uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Rahip Andrea Santoro'nun ölüm yıl dönümü nedeniyle Sancta Maria Kilisesi'nde tören düzenlendi.Kilisedeki anma töreninde, Santoro'nun kız kardeşi Maddelana Santoro ile bazı yakınlarının katıldığı ayin gerçekleştirildi.

Papalık Anadolu Temsilcisi Piskopos Luigi Padovese, ayinde yaptığı konuşmada, 5 Şubatta Trabzon'da kilisede buluşmalarının artık olağan hale geldiğini belirterek, “Peder Andrea'nın Allah'ın selametinde olduğunu bilerek, buraya sakin bir ruhla geldik. Onunla birlikte bu küçük cemaatimiz için Allah'a dua edelim. Onu aramızdan fiziksel olarak alan kişi için ve Peder Andrea'nın sevdiği bu Trabzon şehri için dua edelim” dedi.

Peder Andrea'nın öldürülmesinin üzerinden 4 yıl geçtiğini anımsatan Padovese, şöyle devam etti:
“Bugün, tam 4 yıl önceki soruyu soruyoruz, neden? Adaletsizce, suçsuz oldukları halde öldürülen tüm diğer kurbanlar için aynı soruyu soruyoruz. Peder Andrea öldürülerek ne yok edilmek istendi? Tek bir insan mı yoksa o insanın temsil ettiği şey mi? Kesinlikle Peder Andrea'yı vurmaktaki amaç, Katolik bir din adamını vurmuş olmaktı. Pederliği böylece onun şehit edilme nedeni oldu. Peder Andrea, akan kanıyla Mesih ile birlikte Efkaristiya gizemini kutladı”

Padovese, rahip Santoro'nun kanının kilisede boşuna dökülmediğini savunarak, şunları kaydetti:
“Bütün dünyada Mesih'in kendini kurban olarak sunduğunu öğrenip, bu arzu ile yaşayıp, onun için ölen kardeşlerimizi hatırlayalım. Bu mütevazi peder, az kişi tarafından tanınıyorduysa da ölümüyle birçok kişi için şahadet etmiştir. Onu yok etmek isteyen kişi aslında tem tersi bir etkiye yol açmıştır. Şimdi dünyanın birçok yerinden Trabzon denince akla Peder Andrea geliyor. O, bu şehirde bir buluşma noktası, Hristiyan ve Müslümanlar arasında bir diyalog merkezi yaratmak istiyordu. Bir gün Trabzon'da bu rüyanın gerçekleşmesini umut ediyor ve bu şehrin birlikte kardeşçe yaşanabilen, insanların ortak iyilik için birleştiği bir yer olmasını diliyorum. Hepimizin Allah'ı aynı değil mi?”
Mersin İtalyan Katolik Kilisesi ruhani liderlerinden Roberto Ferrari de ayinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyada barış olsun diye dua ettiklerini ifade ederek, barışın, kilisede dökülen bu kanla başlamasını arzu ettiklerini kaydetti.

Trabzon'daki Sancta Maria Kilisesi Rahibi Andrea Santoro, 5 Şubat 2006 tarihinde, O.A'nın silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!