Rahip Santaro'nun katili cezaevinde mahkum dövmüş

Güncelleme Tarihi:

Rahip Santaronun katili cezaevinde mahkum dövmüş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2008 11:14

TRABZON’da Santa Maria Katolik Kilisesi rahibi Andrea Santoro’yu öldürmekten mahkum olan O.A., cezaevinde iki arkadaşıyla birlikte bir mahkumu sopayla dövdü. O.A. ve iki arkadaşı hakkında ‘kasten adam yaralama’ suçlamasıyla dava açıldı.

Haberin Devamı

Trabzon Santa Maria Katolik Kilisesi Rahibi Andrea Santoro’yu 5 Şubat 2006’da kilisede dua ettiği sırada öldüren 16 yaşındaki O.A., olaydan iki gün sonra yakalanmış ve yargılandığı Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 18 yıl 10 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Trabzon Bahçecik E Tipi Cezaevi’nde cezasını çeken O.A., 20 Ekim 2007’de koğuşta kavga etti. O.A. ile 17 yaşlarındaki arkadaşları R.Ç. ve S.T., kavgia ettikleri M- 9 Koğuşu'nda adam öldürme suçundan mahkum 15 yaşındaki E.C.'yi paspas sopasıyla dövdü.

Olayın ardından yapılan soruşturma sonrasında O.A. ve iki arkadaşı hakkında Trabzon Çocuk Mahkemesi’nde ‘Kasten adam yaralama’ suçundan dava açıldı. O.A. ve iki arkadaşının, 4 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!