Rahibi bıçaklayan gence, 4 yıl 7 ay hapis

Güncelleme Tarihi:

Rahibi bıçaklayan gence, 4 yıl 7 ay hapis
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2008 18:16

İZMİR'in Bayraklı Semti'nde 2007 yılının Aralık ayında Saint Antuan Kilisesi'nin İtalyan rahibi Adriona Franchini'yi, pazar ayin sonrasında karnından bıçaklayan 19 yaşındaki Ramazan Bay, tutuksuz yargılandığı Karşıyaka 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde toplam 4 yıl 7 ay hapis, 375 YTL de adli para cezasına çarptırıldı.

Saint Antuan Kilisesi rahibi Adriona Franchini'nin bıçaklanmasıyla ilgili 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın karar duruşmasına tutuksuz yargılanan Ramazan Bay katılmadı. İzmir Barosu'nun atadığı avukatın, girdiği bunalım sonrasında olayı gerçekleştirdiği, bu nedenle de lehine karar verilmesini istediği sanık Bay, ilk olarak mahkeme heyetince, ‘hafif tıbbi müdahaleyle giderilemeyecek şekilde bıçakla yaralamak’tan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ceza, daha sonra Ramazan Bay'ın daha önceki duruşmalardaki iyi halini de göz önünde bulundurarak 4 yıl 2 aya indirdi. Bay'a ayrıca, ‘sustalı bıçak bulundurmak’ suçundan da 5 ay hapis ve 375 YTL adli para cezası verildi.

POLAT ALEMDAR OLMAK İSTEMİŞTİ

Bayraklı Semti'ndeki 2007 yılının Aralık ayında meydana gelen olayda, Ramazan Bay, pazar ayinine katıldığı Saint Antuan Kilisesi'nde Hıristiyan olmak istediğini söyleyerek yanına gittiği Adriona Franchini'yi, kendisine “Senin gözünde kara var. Sen hastasın, hemen Hıristiyan olunmaz. Ayinlere katılman gerek” karşılığı verdiği gerekçesiyle karnından bıçakla yaralamıştı. Adriona Franchini, olaydan sonra Ege Üniversitesi Hastanesi'nde 3 gün tedavi gördükten sonra taburcu olmuştu.

Olaydan sonra ilk olarak camiye, ardından da derneğe gidip yol parası bulamayınca teslim olan Ramazan Bay, ifadesinde ise milli duygularının kabardığını, severek izlediği Kurtlar Vadisi dizisinin kahramanı Polat Alemdar gibi olmak istediğini söylemişti.Bay, geçen Haziran ayındaki duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!