RAF teröristi affedilecek mi?

Güncelleme Tarihi:

RAF teröristi affedilecek mi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2007 13:13

Haberin Devamı

ALMANYA'da yıllarca terör havası estiren Kızıl Ordu Cephesi (RAF) teröristlerinden Christian Klar'ın Cumhurbaşkanı Horst Köhler tarafından affedilip edilmemesi tartışmaları devam ederken, olay yeni bir boyut kazandı. Federal Başsavcı Siegfried Buback'ı da öldürdüğü suçlamasıyla yaşam boyu hapis cezasına çarptırılan Christian Klar'ın o cinayette silah kullanmadığı iddiası Almanya'da yeni bir tarıtşma başlattı. 7 Nisan 1977 tarihinde Siegfried Buback'ı Christian Klar'ın değil, 1981 yılında ömür boyu hipas cezasına çarptırılan, ancak 1999 yılında affedilen serbest bırakılan RAF teröistlerinden Stefan Wisniewski'nin olduğu öne sürüldü. RAF teröristlerinden Verena Becker'in bunu 1980'li yıllarda Federal Anayasayı Koruma teşkilatı elemanlarına söylediği, ancak teşkilatın bunu şu ana kadar gizli tuttuğu da iddia edildi.

Haberin Devamı

Eski RAF terösitlerinden Peter-Jürgen Boock'un da birkaç gün önce Siegfried Buback'ın oğlu Michael Buback'a babasına silahı Christian Klar'ın çekmediğini söylemisyle tartışma yeniden alevlenirken, Federal Anayasa Koruma Teşkilatı'nın tutumu da eleştirildi.

Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Başkanı Guido Westerwelle, yeni iddialar ışığında olayın üzerine gidilmesini ve iddialara açıklık kazandırılmasını istedi.

Hıristiyan Demokrat/Hıristiyan Sosyal Birlik Partileri (CDU/CSU) Meclis Grup Başkan Yardımcısı Wolfgang Bosbach ile o dönemde RAF teröristlerinin avukatlığını yapan Yeşiller Partisi Federal Meclis milletvekili Christian Ströbele de Federal Anayasa Koruma Teşkilatı'na dönük iddiaların aydınlatılmasını talep ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!