R8’in önce konsepti, şimdi gerçeği film yıldızı oldu

Güncelleme Tarihi:

R8’in önce konsepti, şimdi gerçeği film yıldızı oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2007 00:00

Alman Audi, teknolojide geldiği noktayı göstermek için bugün otomotiv dünyasında Hollywood’u en çok kullanan marka. Audi’nin gelecekteki tasarım çizgisine dair özellikleri barındıran konsept modeli RSQ, 2004 yılında, başrolünde ’Irobot’ isimli Hollywood yapımı filminde yer almıştı.

Audi’nin yeni spor modeli R8 hakkında ipuçları veren konsept araç büyük beğeni toplamıştı. Filmin geçtiği 2035 yılına aitmiş gibi duran tasarıma sahip RSQ’nun en çok dikkat çeken özelliği ise aracın tekerlekler üzerinde yol almamasıydı. Aradan geçen 3 yılın ardından Audi, bu konsept modelden yola çıkarak yarattığı yeni spor modeli R8’i bu yıl başında piyasaya sundu. Eylül ayından bu yana Türkiye’de de satılan Audi R8, konsept versiyonu gibi yine film yıldızı oldu. R8, 2008 yılında vizyona girecek ’Iron Man’ isimli bir başka Hollywood yapımında rol alıyor.

Çizgi romanlarla haşır neşir olanlar bilir, süper kahramanların haftada bir iki kez dünyayı kurtarmalarına yardımcı olan yetenekleri iki kaynaktan beslenir. Ya doğuştan gelen veya radyoaktif kazalar gibi durumlar sonucu elde edilen insanüstü güçlere sahiptirler yada teknoloji harikası, insan aklını zorlayan aletleri vardır. Paramount Pictures ve Marvel Studios tarafından çekimlerine başlanan ’Marvel Comics’ kahramanı ’Iron Man’de teknolojinin nimetlerinden faydalanarak düşmanlarını alt eden kahramanlar arasında yer alıyor. Süper kahramanların çoğu gibi çift kimlikli bir hayat süren Iron Man, normal hayatını multi milyarder bir fabrikatör olan Tony Stark olarak sürdürürken iş kötülüklerle savaşmaya gelince, bilim kurgu şaheseri bir zırh kuşanarak giysisinin olanca yeteneğini düşmanları üzerinde sergiliyor. Genelde düşmanlarının da ileri teknoloji ürünü cihazlar kullanması ile de aralarındaki mücadele ’teknoloji savaşı’ şeklinde oluyor.

TECRÜBELİ OYUNCU AUDI

Kendi kulvarında da savaştan ziyade rakipleri ile teknolojik bir rekabet içerisinde olan Alman üretici Audi de bu konuda geldiği noktayı sergilemek için bu kez Iron Man’i seçmiş. Eylül ayından beri Türkiye’de de satılan Audi R8, Iron Man filmi ile sinema severlerin karşısına çıkacak. Robert Downey Jr. tarafından canlandırılan ana karakter Tony Stark, uçmasını sağlayan müthiş zırhı üstünde değilken, teknoloji konusunda pek de altta kalmayan Audi R8 ile seyahat edecek. Ayrıca bir S5’in de Stark tarafından kullanıldığı filmde, A6 Sedan ve Q7 gibi Audi modelleri de sık sık filmde görünecek.

TONY İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN

Zırhı içerisinde kötülüklerle savaşmadığı zamanlarda adından sıkça söz edilen bir Play Boy olarak gece hayatında yerini alan Tony Stark için Audi R8, etkileyici performansı, güven veren yapısı ve ışıltılı tasarımıyla oldukça uygun bir araç. Ayrıca aracın tasarımında kullanılan çizgilerin Iron Man kostümünün tasarımıyla benzerlikler göstermesi de film yapımcılarının gözünden kaçmamış. Audi ise yalnızca tek bir modelinin tanıtımını yapmaktansa yakaladığı teknolojik gelişmeleri milyonlarca kişiye sunmak için sinema perdesinde yer almaya devam etmek istiyor. Başka bir çizgi roman uyarlaması olan Fantastik Dörtlü’nün filmde kullandıkları Fantasticar’ın tasarımcısı Dodge ile birlikte süper kahramanların kullandıkları araçların tasarlanması konusunda en önemli markalardan biri olan Audi, sinemada yakaladığı bu başarılı çizgi ile bu işi ne kadar ciddiye aldığını gösterdi. Zaten otomobillerle ilgisi olsun olmasın milyonlarca kişiye ulaşıp modelleri veya kullanılan teknolojileri sergileyebilme fikri, beyaz perdeyi pazarlama planları arasına oldukça etkili bir seçenek olarak sokuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!