PYD ve DAEŞ'e: Akıllılarsa çatışmazlar

Güncelleme Tarihi:

PYD ve DAEŞe: Akıllılarsa çatışmazlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2016 23:07

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Cerablus operasyonu öncesi Rusya, ABD ve İran’a daha önceden bilgi verildiğini açıkladı. PYD’yi de uyaran Işık, “PYD mutlaka Fırat’ın doğusuna çekilecek. Mümkün olduğu kadar çatışma olmamasına dikkat ediyoruz. Asıl dikkat etmesi gereken PYD ve DAEŞ. Akıllı olurlarsa çatışmadan çeker giderler. Yoksa Türkiye gereğini yapar” dedi. Işık, dün NTV’de şunları söyledi:

Haberin Devamı

PYD’NİN BİR HAFTASI KALDI
“CERABLUS kontrol altına alındı, temizlik çalışmaları yapılıyor. Operasyonda TSK’dan hiçbir personel yaralanmadı. ÖSO’da 2 şehit, 2 de yaralı var. Operasyona yönelik Rusya, ABD ve İran’a daha önceden bilgi verildi. Operasyonun iki temel amacı var. Bir, sınır güvenliğimizin teminat altına alınması. DAEŞ’in (IŞİD) oradan tamamen temizlenmesi. İki, yerine de PYD’nin, YPG’nin orada bulunmaması. ÖSO’nun kontrolü sağlayana kadar Türkiye olarak desteğimizin sürmesi gayet normaldir. Bunu kimsenin tartışma hakkı da yoktur. Şu anda Suriye’de bir devlet yok maalesef. Bizim Türkiye olarak net tavrımız var; Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunuyoruz. PYD mutlaka Fırat’ın doğusuna çekilecek. Bu konuda ABD ile yaptığımız temaslarda 1 hafta önce, 2 hafta içinde çekilecekleri konusunda mutabakat sağlanmıştı. 1 haftası geçti, önümüzdeki 1 hafta içerisinde çekilmenin sağlanması hedefleniyor. Kesinlikle PYD Fırat’ın doğusuna bir an önce çekilmek durumdadır. Çekilmediği zaman Türkiye bununla ilgili gereken her türlü müdahaleyi yapma hakkına sahiptir.

Haberin Devamı

HAREKÂTIN ANA UNSURU ÖSO

Harekâtın ana unsuru ÖSO, biz onlara destek veriyoruz. Böyle bir harekât sürerken asker sayısı vermek doğru değil. Hedefimiz kimseyle çatışmak değil, hedef sınır güvenliğimizi sağlamak, DAEŞ’in terk ettiği topraklara da PYD’nin yerleşmesini engellemek. Mümkün olduğu kadar bir çatışma olmamasına dikkat ediyoruz. Fırat Kalkanı, güzel bir isim, Türkiye’nin politik tercihini de yansıtıyor. Bu konuda askerlerimiz zannediyorum teklif ettiler, Cumhurbaşkanımız onayladı.

O KOMUTAN AFFINI İSTEYECEK

Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral Dinçer Ural, Fethullahçı Terör Örgütü soruşturmasında gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakıldı. Şu anda izne ayrıldı. Şüphe oluştu hakkında. Bundan sonra görevin sürdürülmesi zor. Zannediyorum kendisi de affını isteyecek.

30 AĞUSTOS’TA GEÇİT OLMAYACAK

30 Ağustos’ta askeri geçit töreni olmayacak. Tankların, topların yürütüldüğü bir tören yok. Sabah Anıtkabir ziyareti, Cumhurbaşkanı’nın tebrik kabulu daha sonra büyük program olacak. Yemek veya resepsiyon var akşam.
Firari asker sayısı azalıyor. Sadece general sayısında artış oldu. Yunanistan’daki general de firari, Numan Yediyıldız. 10 general halen firarda. TSK’daki firari sayısı 130’un altına düştü. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!