Pürmüz nedir, ne için kullanılır? Pürmüz kullanımı hakkında bilgiler...

Güncelleme Tarihi:

Pürmüz nedir, ne için kullanılır Pürmüz kullanımı hakkında bilgiler...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2021 13:41

Pürmüz terimini yemek programlarının artış göstermesiyle birlikte daha fazla duymaya başladık. İsveçli bir bilim adamı tarafından bulunan pürmüz, mangal yakımını da kolaylaştırmaktadır. Keşif döneminde İsveçli bilim adamı pürmüz aracının adını primus koymuştur. Pürmüz nedir, ne için kullanılır? Pürmüz kullanımı hakkında bilgiler...

Haberin Devamı

Pürmüz kaynak makinesi de denilen genelde metal işleme olacak şekilde çeşitli uygulamalarda alev, ısı, ateş püskürtmek amacıyla kullanılan yakıt yakma aletine verilen isimdir.

 Günümüzde modern olan pürmüz aletleri genelde gaz yakıtlı çalışmaktadır. Oysaki geçmişte bu alev püskürtücü alet lambaya bağlı olarak yeniden doldurulabilir şekilde sıvı yakıt olarak kullanılmaktaydı.

Pürmüz aslında bildiğimiz bir çakmak niteliğindedir. Fakat çakmak aletinden daha fazla ısı yaymakta ve boyut olarak da daha büyük gözükmektedir. Pürmüz aletine alev tabancası alev çakmağı gibi tanımlamalar da yapılmaktadır. İspirto ve gaz ile çalışan 2 tip pürmüz var. Mutfaklarda gaz ile çalışan kullanılıyor. Krem karamel , crem brulee , pasta, tart, kek gibi tatlıların üst yüzeylerindeki şekeri yakarak karamelize görünüm katmak için kullanılabiliyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!