PTT sınav sonuçları için tarih belli oldu! İşte, o açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

PTT sınav sonuçları için tarih belli oldu İşte, o açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2018 15:59

PTT yazılı sınav sonuçları için adayların sorgulamaları devam ediyor. On binlerce kişinin, Türkiye genelinde yapılacak olan 5 bin personel alımı için katılım sağlayan vatandaşlar, PTT yazılı sınav sonuçları için araştırmalarına başladı. PTT'nin sosyal paylaşım platformlarından yaptığı açıklamaya göre, yazılı sınav sonuçları Eylül ayının üçüncü haftasında açıklanacak. İşte, sınav sonuçları hakkında detaylar

Haberin Devamı

Türkiye genelinde halihazırda boşta bulunan binlerce pozisyon için gerçekleştirilecek olan alımlar için açıklama geldi. PTT yazılı sınav sonuçları hakkında sosyal medya üzerinden tarih detayı veren PTT, meraklı bekleyişini sürdüren adayları bilgilendirdi. Peki, PTT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, sınava giren binlerce kişinin kilitlendiği sonuçları hakkında bazı bilgiler

PTT YAZILI SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

PTT yazılı sınav sonuçları için detaylar belli oldu. Kurumun sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamalara göre;

PTT A.Ş. 2018/1 Personel Alım yazılı sınav sonuçlarının 20 Eylül 2019 tarihinde açıklanması bekleniyor. Konuyla ilgili yapılan paylaşımda, beklentilerini sürdüren adayların kurumun İnsan Kaynakları sayfasında yer alan duyurular bölümünü takip etmesi gerektiğine dair bilgi de yer aldı.

Haberin Devamı

KAÇ PUAN ALANLAR BAŞARILI SAYILACAK?

Farklı pozisyonlarda yapılacak olan alımlarda, bazı alanlarda 70 puan ve üzeri, bazı alanlarda ise 60 puan ve üzeri alanlar başarılı sayılacak.

70 puan ve üzeri alan Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı ile Tekniker pozisyonu;

60 puan ve üzeri alan, Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Bankacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama), Gişe ve Büro Görevlisi (Lojistik), Gişe ve Büro Görevlisi, Gişe ve Büro Görevlisi (PTT’de çalışan firma elemanı), Postacı, Postacı (PTT’de çalışan firma elemanı) pozisyonu adayları, başarılı sayılacak.

ADAYLAR 1 YIL İÇERİSİNDE GÖREVE BAŞLAYACAK

Yazılı ve sözlü sınav aşamalarının tamamlanmasının ardından atamaya hak kazanan adaylar belirlenecek. Türkiye genelinde belirlenen açık pozisyonlara atama, 1 yıl içerisinde tamamlanacak. Yazılı sınav sonucunda müşteri ilişkilerinin ön planda olduğu gişe ve büro görevlisi ile postacı pozisyonlarına atanmaya hak kazanan adaylara uygun psikometrik inceleme yaptırılacak ve sonucuna göre atamaları yapılabilecektir. Ancak belirtilen testi yaptırmayan adayların atamaları yapılmayacak.

SONUÇLARA İTİRAZ EDİLEBİLECEK

Yazılı ve/veya sözlü sınav sonucuna ilişkin itirazlar, sonuçların yayınlandığı günü takip eden 7 (yedi) gün içerisinde yapabilecek. Yazılı ve sözlü sınav sonucu itirazına ilişkin hususlar sınav sonuçlarının yayınlandığı tarihte adayların erişimine açılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!