Psikolojik donanımı olmayan tipler bu görevlerde

Güncelleme Tarihi:

Psikolojik donanımı olmayan tipler bu görevlerde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2005 02:05

Başbakan Tayyip Erdoğan, Malatya’daki çocuk yuvasında yaşanan skandal için ‘Bu bir insanlık suçudur. Psikolojik donanımı olmayan tipler bu görevlerde’ açıklamasını yaptı. AB dönem başkanı İngiltere’de düzenlenen gayri resmi zirveye katıldıktan sonra kaldığı otelde basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, skandalla ilgili şunları söyledi:

/images/100/0x0/55eb6a1bf018fbb8f8bf9480
İNSANLIK SUÇU


Bir defa olanları tasvip etmek asla mümkün değildir. Kesinlikle bu bir insanlık suçudur ve bunların arkasında durmak asla mümkün değildir. Cezaları ne ise bunu çekmelidirler. Gereği ne ise o yapılmalıdır. Bu yavrulara bu şekilde zulmetme hakkına asla sahip değildirler. Biliyorsunuz bu ilk değil. Maalesef daha önce İzmir’de de buna benzer olaylar yaşadık. Bunlar tabii geçmişten bugüne mevcut olumsuz yapılanmanın ürünü. Bir başka açıdan yaklaştığımızda bu işe ehil olmayan veya bu işi gerçekten kendi gönül dünyasına sindirerek yapacak insanların olmadığı, psikolojik donanımı olmayan tiplerin bu görevlerde olduğu anlaşılıyor.

BEN GİTME DEDİM

İngiltere’de bulunan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’nun Türkiye’ye geri dönmesi için talimat verip vermediği sorusunu da şöyle yanıtladı:

‘ Hizmet bir kişi ile bağlı değildir. Ben haberi dün (önceki gün) Yemen’de Nimet Hanım’dan aldım. ‘Eğer benim gitmemi emrederseniz ben gideyim’ dedi. ‘Sen Londra’daki işine devam et’ dedim.’

Tahammül edemedim

TBMM Başkanı Bülent Arınç

Bu görüntüler, herkesin yüreğini sızlattı. Bu görüntülere, insan bakmaya bile tahammül edemiyor. Olay vahimdir, gerekli tedbirler süratle alınmalıdır.

Hükümet sorumlu

DYP Lideri Mehmet Ağar

Olayın, siyasi sorumluları var. Milletin çocuklarına sahip çıkamadınız. Yöneticiler iyi seçilmemiş, partizanca yönetim sergilenmiştir.

Kadroyu AKP seçti

CHP’li Vekil Mevlüt Aslanoğlu

Bu yuvanın temizlik işlerini ihaleyle alan firmaya, kimi işe alacakları iktidar partisi teşkilatınca söylendi. Temizlik değil çocuklarımız ihale edilmiştir.

Bu çocuklar manevi emanetimiz

BAŞBAKAN vekili ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Malatya Çocuk Yuvası’nda yaşanan olay için, ‘Bu çocuklar bize emanet, bunlar bize manevi emanetler, Onlar için para, kadro veya başka imkansızlıktan söz edilemez’ dedi. Gül şöyle konuştu: ‘Konuyu dün TBMM’nin ilgili komisyonunun üyeleri ile görüştüm. Bu konuda gereken neyse yapacağız, yeni önlemler alınması gerekiyor. Bu amaçla yasal düzenleme gerekiyorsa onu da yapacağız. Pazartesi günkü Bakanlar Kurulu toplantısının gündemine de bu konuyu aldırdık. Orada da detaylı değerlendirmede bulunacağız. Bu çocukların mümkün olduğunca aile yanında kalması için ne gerekiyorsa ona bakacağız.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!