Psikiyatri'de yeni bir dönem

Güncelleme Tarihi:

Psikiyatride yeni bir dönem
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2008 10:27

Psikiyatri'de yeni bir dönem başlıyor. Artık psikiyatriyle ilgili her türlü bilgiye ulaşabileceğiniz, yeniliklerden, önemli gelişmelerden haberdar olabileceğiniz bir dergi var. PSİKOHAYAT...

Haberin Devamı

İnsani Değerler ve Ruh Sağlığı Vakfı, 'Koruyucu Ruh Sağlığı' kapsamında önemli konulara değinen, sorunları tespit edip uygun çözümler öneren bir dergiye imza attı.

Dosya konusu ile önemli bir açılımı okurlarıyla paylaşan dergi, deneyimli gazeteci Füsun Saka'nın Genel Yayın Yönetmenliğinde okuyucuna merhaba dedi.

PSİKOHAYAT Dergisi, ruh sağlığı alanındaki yeni gelişmeleri okuyucu ile paylaşmanın önemli olduğunu ve inandığını ilk sayısında göstererek yeni konuları gündeme getirdi. Dergi dosya konusu olarak 'DNA Profili ve Psikiyatrik Hastalıklar'ı ele aldı. Dünyadaki her bireyin DNA'sının tıpkı parmak izleri gibi farklı olduğundan haberiniz varmıydı?

Bu profili bir kere çıkartıyorsunuz ve değişmiyor. İleride belki de kimlik yerine DNA geçecek. DNA bir bakıma kimlik numarası gibi. Geçtiğimiz aylarda yapılan Amerikan Psikiyatri Kongresi psikiyatrik alandaki yeni gelişmelerin habercisi gibiydi. Kongreye katılan Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, dünyanın psikiyatri alanında en çok tartıştığı konunun, psikiyatri ve genetik ilişkisi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kongrede ele alınan konular hakkında bilgi veren Tarhan; "Artık DNA'sına bakarak kişinin bir kişinin psikiyatrik sorununa hangi ilaç iyi gelir bu biliniyor ve yeni doğmuş birinin DNA'sını çıkardığınızda bu DNA 100 yıl saklanabiliyor. Sonuç olarak bir kişinin DNA'sında hangi enzimlerin iyi çalıştığına bakılarak, ona hangi ilaç zayıf etki yapıyor, hangisi olumlu etkiliyor bu kesin olarak öğrenilebiliyor." dedi.

Öfke kontrolünün önemine dikkat çeken PSİKOHAYAT öfke sorgulanmayıp çözümlenmediği durumlarda kin duygusuna dönüştüğünü ve bunun ise kişide organ hasarlarına sebebiyet verdiğini bunun yenmenin yollarının neler olabileceğini aktarıyor.

PSİKOHAYAT Dergisinin ilk sayısına; Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Dr. Oğuz Tan, Psk. Orhan Gümüşel, Psk. Çiğdem Demirsoy, Psk. Hande Sinirlioğlu Ertaş, psk. Zehra Erol, Psk. Aynur Sayım, Dr. Gökben Hızlı Sayar, Psk. Yıldız Burkovik, Dr. Ahmet Çevikaslan, Psk. Kamil Ertekin, Dr. Funda Güdücü Sağır, Fatih Uğurlu, Ayda Çayır, Funda Şahan, Süha Derbent, Uğur İlyas Canbolat, Dr. Fuat Ulus, Berivan Çavdarcı, Prof. Zihni Sinir katkıda bulundu.

Haberin Devamı

Tasarımlarını Özgür Çetin'in yaptığı dergi ilk sayısında göz dolduruyor. Dergi, okullara, kamu kurum ve kuruluşlarına, danışmanlık bürolarına, kreşlere gönderiliyor. Okuyucularına ulaşmanının mutluluğunu yaşayan PSİKOHAYAT Dergisi, iki ayda bir ücretsiz çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!