Provokatör dış bağlantılı

Güncelleme Tarihi:

Provokatör dış bağlantılı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Meclis'e türbanıyla girerek kriz yaratan Merve Kavakçı'nın provokatör olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Demirel, ‘‘Onun bazı ülkelerle ilişkileri olduğunu saptadık.’’ dedi.

TBMM Genel Kurulu'na türbanıyla girerek krize neden olan Merve Kavakçı'nın bazı ülkelerle bağlantılı olduğu ve Türkiye'deki laik demokratik hukuk rejimini tehdit eden zihniyete hizmet ettiği ortaya çıktı.

Dün Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ile konuşan Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ‘‘Onun bazı ülkelerle ilişkileri olduğunu saptadık.’’ dedi. ANAP Milletvekili Yaşar Topçu'da Cumhurbaşkanı'yla Fransa'ya hareketinden önce görüştükten sonra Kavakçı'nın başka ülkeler adına çalışan bir casus olduğunu öne sürerek, ‘‘Cumhurbaşkanı ajan provokatör sözünü boşuna kullanmadı’’ dedi.

Önceki gün TRT-1'de katıldığı programda Merve Kavakçı hakkında ‘‘Bu hanım ajan provokatörlük yapıyor. Bu demokratik cumhuriyete karşı bir cereyandır. Türbanı cumhuriyet düşmanlığının simgesi haline getirtmeyiz’’ diyen Demirel sözlerine bugün açıklık getirdi.

Cumhurbaşkanı Demirel Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'e Merve Kavakçı'nın bazı dış ülkelerle ilişkisi olduğunu söyledi. Demirel ‘‘O boşu boşuna Meclis'e gelmedi. Bazı ülkelerle ilişkileri olduğunu saptadık’’ diye konuştu.

Bu arada ANAP Milletvekili Yaşar Topçu da Demirel'in, FP İstanbul Milletvekili Merve Kavakçı hakkındaki ‘ajan-provokatör’ sözünü boşuna kullanmadığını, Kavakçı'nın bazı ülkelerle olan ilişkisinin bilindiğini söyledi. Demirel ile Fransa'ya hareket etmesinden önce uzun süre konuşan Topçu, yaptığı açıklamada Merve Kavakçı'ya ağır eleştirilerde bulundu. Topçu, Demirel'in yaptığı açıklamayla ilgili olarak, ‘‘Ajan-provokatör lafını Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı hiç kimseye söylemez ama Merve Kavakçı'nın köklerinin dışarıda olduğunu herkes biliyor. O, evvela Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve halkının dışarı bağımlı olmayan temsilcisi haline gelecek, ondan sonra konuşacak’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!