Prostat hastası satıcıya ’çiş cezası’

Güncelleme Tarihi:

Prostat hastası satıcıya ’çiş cezası’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2006 00:00

Prostat hastası 56 yaşındaki seyyar esansçı Ali Şükran Aygün, 29 Kasım 2005 günü evinden çıkıp minibüsle Üsküdar’a giderken, saat 15.35 sıralarında sıkışınca araçtan indi ve Harem Otogarı karşısındaki ağaçlık alana koşarak çişini yaptı.

Geri dönerken Üsküdar Belediyesi zabıta memurlarınca çevrilip "Ormanda ne yapıyordun" diye sorulan Aygün, "Çok sıkışmıştım, su yoluna gittim" yanıtını verdi. Aygün, zabıta memurlarının kendisine "umuma açık alanda tuvaletini yaparak çevreye kirli bir görüntü vermek suretiyle halkı rahatsız ettiği" gerekçesiyle zabıt tutup ceza kesileceğini söylemesi üzerine "Param yok" diye itiraz etti.

Aygün, "Altıma yapacak halim yoktu ya, sıkıştığım için gidip kimsenin görmediği ağaçlık alanda çişimi yaptım. Zaten prostat hastasıyım, sık sık tuvaletim geliyor" dedi.

Ancak bu sözler, onu ceza yemekten kurtaramadı. Bir süre sonra muhtarlıkça çağırılan Aygün, "Ben bu parayı ödeyemem. Çiş yaptım diye beni hapse atacaklarsa atsınlar. Ne yapayım, ben de soranlara ’çişten yattığımı’ söylerim" diyerek, verilen kağıdı yırtıp attı. Zabıt Talimatnamesi’nin 3-b maddesine aykırı hareket edildiği gerekçesiyle kesilen ceza, 8 Aralık 2005 tarihli Üsküdar Belediyesi Encümen kararıyla iptal edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!