Propaganda köyü yasta

Güncelleme Tarihi:

Propaganda köyü yasta
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ünlü sanatçı Kemal Sunal'ın son filmi Propaganda'nın çekildiği Nevşehir'in Yalman Köyü yas tutuyor.

Yeni filmi Balalayka'nın çekimleri için Trabzon'a gideceği uçakta kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Kemal Sunal'ın, son filmi Propaganda'ya ev sahipliği yapan Yalman Köyü Muhtarı Remzi Uçan, Kemal Sunal'ı, film çekimleri sırasında çok sevdiklerini belirttti. Uçan ‘‘Köyümüzde 40 gün süren çekimlersırasında yakından tanıma fırsatı bulduğumuz Kemal Sunal, efendiliği ve mütevazi kişiliğiyle hepimizin gönlünde taht kurmuş, köylüler tarafından kardeş gibi sevilmişti’’ dedi. Remzi Uçan, Kemal Sunal'ın anısının yaşatılması için Köy İhtiyar Heyeti'nin kararıyla, filmin çekiminde kullanılan Keltepe Caddesi'nin adının Kemal Sunal Caddesi olarak değiştirildiğini de belirtti. Sinan Çetin'in yönettiği Propaganda filminde, Sislihisar Gümrük Muhafaza Müdürü Kemal Sunal'ın babası rolünü oynayan 76 yaşındaki Ali Yalçın, annesi rolünü oynayan 79 yaşındaki Sultan Yılmaz ve kızı rolünü oynayan Bahar Uçan ile oğlu rolündeki Sedat Yağız da ünlü sanatçının ölümünden büyük üzüntü duyduklarını dile getirdiler. Sunal'ın babası rolündeki Ali Yalçın, ‘‘Öz oğlumu kaybetmiş gibiyim. Kemal Sunal'a çekimler sırasında öylesine ısındım ve onu oğlum gibi sevdim. Büyük acı ve üzüntü duyuyorum’’ dedi. Anne rolündeki Sultan Yılmaz da Sunal'ın ölüm haberini duyunca, uzun süre kendine gelemediğini belirtti. Yalman köyünde oturanlar, Propaganda filminde Metin Akpınar'ın evi olarak kullanılan 2 katlı evin önünde topluca sanatçı için dua ettiler. NEVŞEHİR / a.a

Sunal, Jerry Lewis'e eşitti

KEMAL Sunal'ın kalp krizi sonucu önceki gün ölümü, ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times'da da yer aldı.

Gazetenin ‘Kaybettiklerimiz’ sayfasında yayınlanan yazıda, ‘Sunal’ın, sade vatandaşa kadar inen mizah anlayışı, onun Jerry Lewis'le kıyaslanmasına yol açmıştı’ denildi. Kemal Sunal'ın, ‘Hababam Sınıfı’ filminde canlandırdığı ‘İnek Şaban’ rolüyle ünlendiğini hatırlatan gazete, son filmi ‘Propaganda’dan alınmış bir fotoğrafını da yayınladı.

New York Times, ‘köyden kente göç edenlerin, Sunal’ın canlandırdığı tiplerde kendilerini bulduklarını’ belirtti.

Kemal Sunal'ın adı foka verildi

Önceki gün Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 75 yıldır ilk kez görülüp görüntülenen Akdeniz fokuna, Kemal Sunal'ın adı verildi. Sualtı Araştırmaları Derneği Akdeniz Foku Araştırma Grubu Basın Sözcüsü Engin Bilginer, Akdeniz Foku Gönüllüleri tarafından önceki gün Datça açıklarında görülüp fotoğraflanan foka kimlik verme işlemi sırasında, Kemal Sunal'ın adının verildiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!