Projektör kullanarak ay'a işaret yansıtabilir miyiz?

Güncelleme Tarihi:

Projektör kullanarak aya işaret yansıtabilir miyiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 10:54

Ay yüzeyi projektör kullanarak işaret yansıtmaya uygun mu? Projektör kullanarak ay'a işaret yansıtabilir miyiz? İşte sorularınızın cevabı..

Haberin Devamı

Gotham halkı Batman’in yardımına ihtiyaç duyduklarında yarasa amblemini, bakıldığı her yerden görülecek şekilde, bir projeksiyonla gökyüzüne yansıtıyordu. Peki biz de aynı yöntemi Ay’a görüntü yansıtmak için kullanabilir miyiz?

Aslında Ay yüzeyi yansıtıcılığı açısından çok uygun. Yani uygun teknolojiyi kullanmak şartıyla onu bir ekran haline getirebiliriz. Ancak Ay’ı Dünya’dan ve sadece Güneş’in ışığını yansıttığı sırada görebiliyoruz. Yani elimizde bunun için uygun bir projektörolsa bile Güneş’ten daha fazla ışık yansıtamayacağımız ortada. Bu nedenle kullandığımız sırada Güneş ışınları onun yansımasını bastıracaktır.  Bir yüzeyin projektörle aydınlatılabilmesi için son derece karanlık olması gerek. Yine de Ay’ın bir ekran yüzeyi kadar karanlık olduğu zamanları yakalamak mümkün. Her ayın belirli birkaç gününde bunu başarabilme şansımız var. Bu günler için bile son derece güçlü bir lazerli projeksiyon kullanmamız gerek. Çünkü ışığı, parlaklığını yitirmeden 400.000 kilometre öteye yansıtabilmek gerçekten çok zor. Şu anda böyle bir teknolojiye sahip değiliz. Sahip olabilmek de kolay değil. Böyle bir şeyin yaratılabilmesi için yapılan hesaplamalar, ortaya astronomik bir maliyet çıkacağını gösteriyor.

Haberin Devamı

popsci.com.tr Tarafından Hazırlanmıştır.

BAKMADAN GEÇME!