Prof. Dr. Sarıbay rektör yardımcısı oldu

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Sarıbay rektör yardımcısı oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2010 10:40

ULUDAĞ Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak iki yıldır görev yapan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Doğan Şenyüz, dekanlıktaki işlerinin yoğunluğu nedeniyle rektör yardımcılığından ayrıldı. Rektör Prof. Dr. Mete Cengiz, Prof. Dr. Doğan Şenyüz’den boşalan Rektör Yardımcılığı'na İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Yaşar Sarıbay’ı görevlendirdi.

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'nde görev yapan personel, Prof. Dr. Doğan Şenyüz için veda buluşması düzenledi. Rektör Prof. Dr. Mete Cengiz, iki yıldır yoğun bir şekilde birlikte mesai yaptıkları Prof. Dr. Doğan Şenyüz’ün mali hukuk alanındaki uzmanlığının önemine işaret ederek, “Kendisi Gemlik’teki Hukuk Fakültesi'ne daha fazla zaman ayırmak için rektörlükteki görevini bırakıyor. Ancak Üniversitemiz her zaman kendisinin bilgisine başvuracaktır ve bu nedenle fiili olarak zaten yine beraber çalışacağız” dedi. Prof. Dr. Doğan Şenyüz de titiz ve yoğun bir çalışma temposuyla geçen iki yıl boyunca birlikte çalıştığı herkese teşekkür ederek, bundan sonra tüm mesaisini Hukuk Fakültesi’nin daha nitelikli eğitim vermesi için harcayacağını söyledi.

PROF. DR. SARIBAY KİMDİR?

Rektör Yardımcılığı görevine getirilen siyaset ve sosyal bilimci Prof. Dr. Ali Yaşar Sarıbay, halen TÜBİTAK Beşeri Bilimler Yürütme Kurulu ile TÜBA Siyasal Bilimler Öngörü Çalışma Grubu üyeliklerinde görev yapıyor. Prof. Dr. Sarıbay’ın , ‘Siyaset Demokrasi ve Kimlik’, ‘Türkiye’de Demokrasi ve Politik Partiler’, ‘Global Yerel Eksende Türkiye’, ‘Bir Politik Bilim Perspektifi’, ‘Kamusal Alan Diyolojik Demokrasi- Sivil İtiraz’, ‘Postmodernite Sivil Toplum ve İslam’, ‘Modernitenin İronisi Olarak Globalleşme’, ‘Global Toplumda Din ve Türkiye’, ‘Katılımcı Demokrasi, Kamusal Alan ve Yerel Yönetim’, ‘Türkiye’de Politik Değişim ve Modernleşme’ adlı kitapları bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!