Prof. Dr. Esin Konanç hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Esin Konanç hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2009 01:32

Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esin Konanç’ın KKTC’nin Gazimağusa kentinde bu akşam geçirdiği trafik kazası nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Gazimağusa’da yaşanan kazada şarampole yuvarlanan Konanç’ın kazanın ardından hastaneye kaldırıldığı, ancak vefatının önlenemediği kaydedildi.

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinde öğretim üyesi olan Prof.Dr. Esin Konanç, aynı zamanda Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesinde görevini sürdürmekteydi.

A.Ü. Hukuk Fakültesi’ndeki mezuniyetini takiben, İtalya'da, Perugia Üniversitesi’nde Ceza Hukukunda doktorasını yapan Konanç, 1968-1997 yılları arasında, A.Ü. Fen Bil. Fak. ve Polis Akademisinde Hukuk ve İnsan Hakları dersleri verdi. Konanç, A.Ü. Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcılığı, A.Ü. Senato üyeliği görevlerinde bulundu. 1994-1996 yılları arasında RTÜK üyeliği yapan Konanç, Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği’nin Türkiye Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu. Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde, Ceza  Hukuku dersleri veren Esin Konanç'ın, yayınlanmış çok sayıda bildiri ve eserleri bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!