Prof. Belge ve Doç. Berktay Gazi’deki konferansta yok

Güncelleme Tarihi:

Prof. Belge ve Doç. Berktay Gazi’deki konferansta yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2005 00:00

Gazi Üniversitesi Atatürk Araştırma Merkezi tarafından Ankara’da düzenlenen ‘Türk-Ermeni İlişkilerinin Gelişimi ve 1915 Olayları’ sempozyumuna, İstanbul’daki ‘Alternatif Ermeni Konferansı’ düzenleyicilerinden olan Prof, Murat Belge ile Doç. Halil Berktay da davet edildi.

Ancak, her iki isim de mazaret beyan ederek katılamayacaklarını bildirdiler. Her iki konferansa da katılmayı kabul eden isimler arasında ise Prof. Baskın Oran ile Prof. Fikret Adanır yer alıyor. Uluslararası camianın Türkiye’ye işlemediği bir suçtan dolayı ceza kesmeye çalıştığını, bu nedenle gerçeklerin ortaya çıkmasını istediklerini’ kaydeden Merkez Müdürü Prof. Hale Şıvgın, İstanbul’daki konferansın düzenleyicilerinin de katılımını arzu ettiklerini ama ancak mazeret gösterildiğini kaydetti.

Kimler katılıyor

23-25 Kasım’da yapılacak sempozyuma İsviçreli milletvekili Gaullaume Albert Houriet’in yanısıra Massasuchets Üniversitesi’nden Prof. Guenther Lewy, Prof. Stanford Shaw, Prof. Viyaceslav Silikov, Prof. Faysal Kaltum, Prof. Reşat Prof. Norman Stone, CHP milletvekili Şükrü Elekdağ, CHP Genel Başkan yardımcısı Onur Öymen, Emekli korgeneral Hasan Kundakçı, TTK Başkanı Yusuf Halaçoğlu, ASAM Başkanı Gündüz Aktan, Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı’ndan (ATASE) Prof. Hikmet Özdemir ve başta pek çok tarihçi ve hukukçu katılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!