Press TV: İran ve Türkiye arasında petrokimya işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Press TV: İran ve Türkiye arasında petrokimya işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2010 00:00

İran Petrol Bakanı Yardımcısı Türkiye’nin, İran’ın güney ve batısında inşa edilecek iki petrokimya tesisi için Tahran’la işbirliğine gideceğini söyledi.

Haberin Devamı

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor

 

DÜNYA BASININDA BUGÜN ÖNE ÇIKAN MANŞETLER

 

Bakan Abdülhüseyin Bayat, Mehr Haber Ajansı’na yaptığı açıklamalarda, “Son dönemde Türk şirketlerle olan görüşmelerimizi hızlandırdık. Müzakerelerimizi Pars Özel Ekonomik Enerji Bölgesi’nin ikinci bölümünde inşa edilecek üre ve amonyum tesislerine ve Miyandoab petrokimya birimine odaklıyoruz” dedi.

 

Ulusal İran Petrokimya Şirketi’nin de yönetici direktörü olan Bayat, “Miyandoab’ın PVC petrokimya birimi, tamamlandığında yılda 539 bin ton petrokimya ürünü üretecek” dedi.

 

Haberin Devamı

Bayat, daha önce aynı şirketle bir Türk şirketi arasındaki metanol üretim birimi inşaatıyla ilgili görüşmeleri hatırlattı. Öte yandan Batı Azerbaycan eyaletinde de bir polietilen tesis kurulması için Türkiye’yle görüşüldüğünü belirten Bayat, henüz kontrat imzalanmadığının ve batı etilen boru hattının Türkiye’yi kapsayacak şekilde genişletilmesi için bir planları olmadığının altını çizdi.

 

Bayat İran’ın Umman, Endonezya, Malezya, Venezüella, Rusya ve Güney Afrika gibi ülkelerden şirketlerle de müzakerelerde bulunduğunu belirtti.

 

Planet'i Facebook'tan takip etmek istiyorsanız:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet

 

Planet'i Twitter'da takip etmek istiyorsanız:
http://twitter.com/HurriyetPlanet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!