Prens Raşid Arabian.com'da

Güncelleme Tarihi:

Prens Raşid Arabian.comda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dubai Prensi Muhammed Bin Raşid, geçtiğimiz cumartesi günü Arabian.com adlı sitede dünyanın dört bir köşesinden internet kullanıcısı ile chat yaptı. Şiir ve at yarışına meraklı prens, sohbet boyunca politikadan çöle, ülkesinin kadınlarından 7 Arap Emirliği'nden biri olan ülkesi Dubai'ye kadar pekçok konu hakkında görüşlerini aktardı. Prens Raşid'in hedefi Dubai'yi körfez ülkeleri arasında internetin en çok kullanıldığı ülke yapmak.

Boston'dan gelen Birleşik Arap Emirlikleri'nde ne zaman gerçek anlamda bir demokrasiye geçileceği ile ilgili bir soruya, önce demokrasi sözcüğünün ne anlama geldiği üzerinde durulmalı diye yanıt verdi. Filistinli çocukların İsrail askerlerini protesto çabalarını ise prens mücadeleci bir hareket, ama böyle sürmemeli.

Biz bir an önce barışın geri gelmesini hedefliyoruz diye yanıtladı. İnternete aşık olduğunu ve bir kitap yazmak isatediğini anlatan prens Raşid, geçtiğimiz ekim ayında Körfez ülkeleri arasında ilki Dubai'de hizmet vermeye başlayan teknolojik park "İnternet City"nin açılışını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!