Prens Harry teğmen oluyor

Güncelleme Tarihi:

Prens Harry teğmen oluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2006 10:27

İngiltere tahtının, babası Prens Charles ve ağabeyi Prens Willam'ın ardından üçüncü varisi olan Prens Harry'nin Sandhurst askeri akademisinden “teğmen” rütbesiyle mezun olacağı açıklandı.

Prens Harry'nin mezuniyet töreni ve Sandhurst askeri akademisinin geleneksel mezuniyet geçit töreninin Kraliçe II. Elizabeth, eşi Prens Philip, Prens Charles ve eşi Camilla tarafından izleneceği bildirildi. 21 yaşındaki Prens'in mezuniyetin ardından İngiliz ordusunun ”Household Cavalry's Blues and Royals” adlı birliğinde göreve başlayacağı kaydedildi.

Prens Harry'nin askeri giysileriyle çekilmiş fotoğrafları da Buckingham Sarayı tarafından basına dağıtıldı.
Prens Harry'nin teğmen rütbesiyle göreve başladıktan sonra takım komutanlığı yapacağı, 11 asker ve 4 hafif zırhlı aracın sorumluluğunu üstleneceğine dikkat çeken basın, Prens Harry'nin muhtemel görev bölgeleri arasında Irak ve Afganistan cephelerinin de bulunduğunu duyurdu.

Prens Harry, bu yılın başlarında 21. doğum gününü kutlarken basına yaptığı açıklamalarda, cepheye gitmekten büyük mutluluk duyacağını belirtmiş ve “arkadaşlarım cephede çarpışırken burada öylece oturmak işime gelmez” demişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!