Pozitif 13 yaşına basıyor

Güncelleme Tarihi:

Pozitif 13 yaşına basıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2002 01:53

İlk konserini 18 Mayıs 1989'da Fildişi Sahili'nden gelen Zoanet Come's Sebastien ile gerçekleştiren Pozitif 18 Mayıs'da 13. yaşına basıyor.

Pozitif 13. yaşını, 1990 yılında yine bir Pozitif Organizasyonu ile İstanbul'a gelen Sun Ra Arkestra konserleri ile 17 ve 18 Mayıs'da Babylon'da kutlayacak.

ABD'nin dünyaca ünlü caz dergisi Down Beat'in ‘‘Dünyanın en iyi caz dinlenebilecek 100 mekanı’’ndan biri seçtiği Babylon bu özel günü kutlamak için tüm cazseverleri saat 23.00'den itibaren Babylon'a bekliyor.

Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında bugüne kadar Babylon'da konser veren James Carter, Greg Osby, John Surman, Flora Purim & Airto Moreira, Aydın Esen Group, Armenian Navy Band & Arto Tunçboyacıyan, Alfredo De La Fé, Roy Hargrove'a, şimdi de Sun Ra Arkestra ekleniyor.

Sun Ra Arkestra, 1954'ten beri 'uzay çağı'nı müjdeleyen gizemli bir siren olarak nitelendiriliyor. Filozof, guru, besteci ve orkestra lideri Sun Ra'nın, tüm gezegeni kat ettiği, öngörülerini ve yeni bin yıla geçiş çağrılarını insanlığa ilettiğine inanan hayranları var.

'Arkestra' ise Sun Ra dünya gezegeninden 1993'te göçüp gittiğinden beri, sanatçının insanlığa farklı ufuklarda ve uzaylarda yolculuk etme çağrısını ulaştırmaya devam ediyor. Swing'den bepop'a, avant-garde'dan ana akımların retrospektifine birçok türü tarayan; tiyatro, ayin ve müziği harmanlayan bir işitsel ve görsel gelenekle, Sun Ra etrafındaki yörüngesinde dolanmayı sürdürüyor. Şimdiki şefleri Marshall Allen yönetimideki 13 'yıldız'dan oluşan bu efsanevi orkestra yüksek enerjili performanslarıyla, duraksız bir caz macerasına çıkaracak müzikseverleri.

Arkestra şu isimlerden oluşuyor: Marshall Allen (şef, alto saksofon, flüt), Charles David (bariton saksofon), Yahya Abdul Majid (tenor saksofon), Noel Scott (alto saksofon), Tyrone Hill (trombon), Dave Davis (trombon), Haji Ahkba (trompet), Fred Adams (trompet), Art Jenkins (vokal), John Ore (bas), Luqman Ali (davul), Elson Nascimento (vurmalılar), Jimi Espirit (vurmalılar) ve Charles Ellerbe (gitar).

Biletler Biletix (0216 454 15 55) ve Babylon'dan (0212 292 73 68) temin edilebilir.


Hemşirelere ve sevgililere parti


2002 yılı boyunca her ayın on dördünde sevgililer günü partisi düzenliyor Bo Production. 14 Mayıs'taki (Blind Date) partilerinin dördüncüsünün yanı sıra 12 Mayıs'ta Hemşireler Günü partisi var.


Sevgililer Günü partisi 14 Mayıs'ta Gramofon'da yapılacak. Her ayın 14'ünü Sevgililer Günü olarak kutlamak bunların ilkiydi. Önceki partileri 14 Şubat'ta Zoo'da (Eski Orta Kemancı), 14 Mart'ta Cool Bar'da ve 14 Nisan'da Line Music Club'da gerçekleşti. Gecede grup Feminem çalacak. Grup Feminem Zehra Belevi Canbazoğlu (vokal), Hande Okçuoğlu (bas gitar & vokal), Bensu Candırlı (davul), Ceyda Pirali, (klavye), Gözde Gülşen (çello), Ebru Demirel (trombon) ve İlkay Yılmaz'dan (flüt) oluşuyor. 2001 yılı Eylül ayında kurulan Grup Feminem halen çeşitli mekanlarda konser çalışmalarını sürdürüyor. Kendine özgü bir müzik tarzı yakalayan grup repertuarında; 'müzikli hatıralar' olarak da adlandırılan nostaljik parçaların yanı sıra (Broadway müzikalleri, film müzikleri, latin ve jazz standartları, nostaljik Türkçe pop, modernleştirilmiş türkü ve halk ezgileri); evrensel temalara, dünya müziğine ve kendi özel çalışmalarına da yer veriyor. Bo Production 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü nedeniyle 12 Mayıs'ta bir ‘Hemşireler Günü’ partisi de düzenliyor. Tüm sektör çalışanlarını bir araya getirmeyi amaçlayan partinin organizasyonu için özel hastaneler, hemşirelik okulları ve derneklerden destek alınmış. Bu partide Britpop, indie, New wave, reggae, pop ve R&B tarzında müzik yapan Why Nut? grubu sahne alacak. İstanbul'un en sevilen cover gruplarından Why Nut? Yaga, Life Roof ve Kemancı gibi mekanlarında sahne aldu. Grubun repertuarında Cake, Gloria Gaynor, Kylie Minogue, Modjo, U2, Depeche Mode, Cure, Muse bulunuyor. Gramofon Gramofon Cafe Bar Tel: (0212) 293 07 86 / Tünel Beyoğlu, giriş 7 Milyon TL (1 Miller dahil. Yaga Bar, Sıraselviler Cad. 67/1. Taksim (0212) 292 28 29


Bomfunk MC’s ilk kez Türkiye’de


Ünlü Finlandiyalı topluluk Bomfunk MC's, Club Nokia'nın ana sponsorluğunda ve İstanbul Promotions organizasyonuyla 19 Mayıs Pazar günü Maslak - Venue'de bir konser vermek üzere İstanbul'a geliyor.


2000 yılında Avrupa'nın en fazla satan single'ı olan 'Freestyler' ile müzik listelerine giren Bomfunk MC's birçok ülkede platin plak kazandı ve 16 Kasım 2001'de gerçekleşen MTV Müzik Ödülleri'nde canlı olarak söyledikleri 'Freestyler' ile birlikte iki ayrı kategoride MTV ödüllerine aday gösterildiler: 'En Başarılı Genç Grup' ve 'En İyi İskandinav Grup'. Sony Music etiketiyle çıkardıkları son albümleri 'Burnin' Sneakers'ın turnesi kapsamında, Radyo Mydonose'un basın, E-Kolay'ın internet sponsorluğunda ülkemize de uğrayacak olan Bomfunk MC's, geçtiğimiz yıl çıkardığı çıkardığı 'Dokun Bana' adlı parçasıyla müzik listelerinde büyük bir çıkış yakalayan Gülhan'ın da sahne alacağı bu konserde İstanbullu müzik tutkunlarına enteresan bir gece yaşatacak.

Konserin bilet fiyatları önceden 20 milyon TL ve konser günü 25 milyon TL. Biletler 6 Mayıs'dan itibaren tüm Biletix satış noktalarında ve web sitesinde satışa sunuldu. Ayrıca konserde 18 yaş sınırı yok, içki ve sigara satışı yapılmayacak. Biletix Çağrı Merkezi (0216) 454 15 55 www.biletix.com


Clubber'ların bu yaz en gözde mekanlarından biri olacak Joy Kemik Beach 18 Mayıs Cumartesi akşamı dev bir parti ile açılıyor. Sörf tutkunlarının da bir numaralı tercihi olacak Joy Kemik Beach’in, Funky Business Production organizasyonlu açılışında Murat Uncuoğlu ve Cervus pikapların başında gençleri coşturacak. Sabahın ilk ışıklarına kadar devam edecek parti 19 Mayıs Pazar günü barbekü partisi ile tamamlanacak. Elektronik müzik tutkunlarının çadırları ile de katılabileceği partide dans grupları da organizasyonu renklendirecek.

İstanbul'un gözde kulüplerinden biri olan Switch bu gece müzik dünyasında Scanty adıyla tanınan Richard Marshall'ı ağırlıyor. Scanty, geçtiğimiz ay yayınladığı 'Southern Thing (Don't Even Think About It)'/ 'Buenos Aires' plağını da içeren setiyle Switch'e konuk oluyor. Gecenin ev sahipliğiniyse DJ Met yapacak. 1999 yılından beri Fatboy Slim adı altında müzik yapan Norman Cook'a ait Southern Fried Records için remiksler yapan Marshall, ürünlerinin birçoğunu listelerin zirvesine yollamayı başardı. Son çalışmasını Scanty adı altında yayınlayan ve bu isimle müzikal kariyerine devam edecek olan Richard Marshall, big beat'ten house'a kadar geniş bir yelpazeyi içeren setiyle Switch Club'da turntable'larin başında olacak. (0212) 257 94 55 - 56

Müzik dünyasına yeni yetenekler kazandırmak amacıyla düzenlenen Efes Dark-Roxy Müzik Günleri'ne bu yıl tam 121 grup katıldı. Kastamonu, Yalova, Antalya, Kıbrıs Çanakkale, Trabzon, Bursa, Samsun, Afyon, Tekirdağ, Mersin, Isparta, Eskişehir, Niğde, Malatya, İzmir, Ankara ve İstanbul yarışmaya katılan şehirler.

Sonuçların açıklanacağı 23 Mayıs gecesi dereceye kalan ilk üç grup birbirinden değerli ödüller kazanacak. Yaklaşık 4000 dolar tutarındaki ödülün yanı sıra birinci gruba Ada Müzik tarafından albüm yapılacak. Finale kalan gruplar ve final tarihleri şöyle: 14 Mayıs Catafalque-İst, Transparent-İst ve 100 Derece-İst. 15 Mayıs Lane-İst, Tünel-Ankara ve Voicity-İst. 16 Mayıs Sığ Suda Boğulanlar Bandosu-İst, Tripod-Ankara ve Tripp-İst. 21 Mayıs X-Rated-İst, Hayır-Ankara ve Fairuz Derin Bulut-İst. 22 Mayıs Artı-İst, Zift-Ankara ve Playground-İst.


etkinlik takvimi


Underground'da bu gece daha once Commie, Mark Sherry (Public Domanin), Patrick Reid, Darren Christian, Oliver Klein ve Poul Kershaw gibi isimlere ev sahipliği yapan, Underground resident DJ'i Ilkay ve en son Köln'de Street Parade'de çalan Tolga (Tholl-ga) pikapların başında olacak. Önümüzdeki seneler için umut veren yerli DJ'lerin başında gelen bu iki genç ismin çalacağı gece saat 23.00'de başlayacak.


HAFTANIN LİSTESİ


Hype Dergisi'nden DJ Yunus'un listesini yayınlıyoruz

1 Lil Mo Ying Yang Reach (B. Jaxx Firecracker Mix)

2 Rui Da Silva Matrix

3 Gady Little Maniacs

4 Mavi The Dream

5 Muzo Shen (The Spleen Remix)

6 Sinead O'Connor Troy (John Creamer & Stephane K Remix)

7 Yunus vs Cedvus Sheltox

8 H-Two Burnin Fire (Trendroid Mix)

9 Fisher Spooner Emerge

10 Tosca Busenfreund (Baby Mammoth Remix)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!