Poyrazköy’de beraat istemi

Güncelleme Tarihi:

Poyrazköy’de beraat istemi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 20:59

‘KAFES eylem planı’, ‘Amirallere suikast’, ‘Gölcük belgeleri’, ‘Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkındaki iddialara’ ilişkin dosyaların birleştirildiği 84 sanıklı, ‘Poyrazköy’de ele geçirilen mühimmat’ davasında savcı tüm sanıklar hakkında beraat istedi.

Haberin Devamı

2 Ekim’deki karar duruşması öncesi, davanın görüldüğü Anadolu Adalet Sarayı 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne, UYAP üzerinden 19 sayfalık mütalaasını gönderen Cumhuriyet Savcısı Sezai Öztürk, aralarında emekli Binbaşı Levent Bektaş, Çağdaş Eğitim Vakfı eski başkanı Gülseven Yaşer ve emekli Tuğamiral Şafak Yürekli’nin de bulunduğu 83 sanık hakkında, “Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olmak”, “Cebir ve şiddet kullanarak yürütme organını ortadan kaldırmaya, kısmen veya tamamen görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs” gibi çok sayıda iddiayla dava açıldığını, ancak sanıkların bu suçları işlediklerinin sabit olmadığı ve eylemlerinin kanunda suç olarak tanımlanmamış olduğu gerekçesiyle tümüne beraat istedi.
Mütalaada, dava sürerken hayatını kaybeden sanıklardan eski SAT Komandosu Deniz Kıdemli Başçavuş Saadettin Doğan hakkındaki kamu davasının düşmesine ilişkin talep de yer aldı.

Haberin Devamı


SAHTECİLİKLERE SUÇ DUYURUSU

Savcı, soruşturma başlangıcına esas olan ihbar mektubunun inandırıcılığının bulunmadığını belirtti. Bilirkişi raporlarında, ÇYDD kurucusu Türkan Saylan’a yönelik suçlamaların yer aldığı belgelerin harddiske sonradan yüklendiği ortaya çıkmıştı. Savcı sahte delil üretenler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını da talep etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!